Samir Tandir emotivnom porukom se oprostio od supruge

286

14. avgusta Samiru Tandiru, inače dugogodišnjem političkom aktivisti, koji je prije političkog angažmana bio i svješteno lice Islamske zajednice u Srbiji, je nakon kraće bolesti preselila na ahiret supruga Maja Ribić Tandir . Rahmetli Maja je iza sebe pored supruga ostavila i maloljetnog sina Orhana. Nakon dženaze svoje supruge oglasio se Samir Tandir na ličnom fb profilu, emotivno se oprostio od svoje žene i zahvalio se svima koji su mu pomogli u pokušaju liječenja rahmetli Maje Tandir. FB status prenosimo u cjelosti:

“Naš Orhan je imao samo tri mjeseca kada smo saznali za dijagnozu opake bolesti. Naša hrabra mama Maja lavica se borila herojski, prkosno, hrabro i dostojanstveno, damski ali viteški, ko zna našu Maju zna o čemu pričam.”

Слика може припадати 2 особе, дете, људи седе и у затвореном

Mi smo u taj put išli zajedno, čvrsto se držeći za ruke, voleći se još više, gledajući kako Orhan raste, pravi prve korake, kako prvi put kaže najviše vojim mamu i baba, kako pliva, čestita Bajram, pravi Sneška Belića. Na tom putu i u toj borbi imali smo podršku naših prijatelja. Zbog istine, zbog Maje i zbog našeg Orhana, želim da se to zna i da se zahvalim svim našim Prijepoljcima, kao i našim prijateljima širom svijeta koji su nam davali podršku, hrabrili nas i bodrili.

Слика може припадати 2 особе, људи стоје и у затвореном

Želimo da se zahvalimo rukovodstvu i uposlenicima Opšte bolnice u Prijepolju, Institutu za ortopediju Banjica, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, Kliničkom centru Srbija, Klinika za pulmologiju. Hvala im na podršci, pažnji, brizi i ljudskom odnosu prema našoj Maji. Svjedočimo da su uradili sve sto je u njihovoj moći.

Слика може припадати 1 особа, стоји, наочаре за сунце и напољу

Posebno želimo da se zahvalimo kabinetu predsjednika RS Aleksandra Vučića, kabinetu predsjednice Vlade RS Ane Brnabić, kabinetu ministra zdravlja, predsjedniku Mešihata IZ u Srbiji muftiji Mevludu ef. Dudiću, našim prijateljima i braći Krstu Janjuševiću i Stefanu Krkobabiću, hadžiji Bajazitu Žigoviću, koji su svakodnevno bili na raspolaganju našoj porodici u svakom smislu.

Слика може припадати 2 особе и у затвореном

Molimo dragog Boga da im se na dobro vrati. Naša porodica nikad neće zaboraviti šta su sve činili za našu Maju. Povodom preseljenja na Ahiret naše Maje na adresu porodice stigle su brojne hatarname i telegrami saučešća, nabrojaćemo neke: predsjednice Vlade RS Ane Brnabić, predsjednika NSRS dr Vladimira Orlića, predsjednika SPS-a Ivice Dačića, predsjednika PUPS-a,ministra u Vladi RS Milana Krkobabića, predsjednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, šefa poslaničke grupe SNS Milenka Jovanova, ministrice u Vladi RS Irene Vujović, ministra bez portfelja u Vladi RS Nenada Popovića, šefa poslaničkog kluba PUPS-a Stefana Krkobabića, Nikola Jovanović kabinet predsjednice Vlade RS, kao i brojni drugi.

Слика може припадати 2 особе, људи стоје и у затвореном
Hvala Vam dragi prijatelji, Bog Vam svako dobro dao. Molim Uzvišenog Gospodara da se Maji smiluje i da opet ako Bog da budemo zajedno u dzennetu. Amin”

Слика може припадати 3 особе и људи стоје

Слика може припадати 9 особа, људи стоје и напољу

Слика може припадати 2 особе, људи стоје и напољу
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *