hapsenje policija

Uhapšen oficir saobraćajne policije, protiv saobraćajaca podneto više krivičnih prijava

284

Novosadska policija uhapsila je oficira saobraćajne policije N. P. (38) zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem, dok će protiv sedmorice saobraćajnih policajaca biti podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a.

Kako se navodi, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP- u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su oficira saobraćajne policije N. P. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih djela trgovina uticajem, dok će protiv sedmorice saobraćajnih policajaca biti podnijete krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, kako se navodi, uhapšeni policajac se tereti da je u periodu od 30. maja do 13. jula ove godine, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao kod sedmorice saobraćajnih policajaca da ne sankcionišu izvršioce prekršaja koje su otkrili prilikom kontrole saobraćaja.

Osumnjičenom N.P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navode iz MUP-a.

Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *