Gašić i Memić u Novom Pazaru /VIDEO/

205

Na kritične lokacije u Novom Pazaru stigao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i zajedno sa direktorom Javnog preduzeća “Srbijavode” Goranom Puzovićem prate stanje na terenu, a Puzović i predstavnici Grada Novog Pazara izvestili su ministra Gašića o trenutnom stanju vodostaja. Sa njima je i ministar turizma i omladine Husein Memić, stiže i ministar odbrane i potpredsjednik Vlade Miloš Vučević.

Kako je saopštilo preduzeće “Srbijavode”, u Novom Pazaru i Tutinu proglašena je vanredna odbrana od poplava i službe “Srbijavoda” su sa svom neophodnom mehanizacijom na terenu.

Direktor javnog preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović izjavio za Radio Beograd 1 da je proglašena vanredna situacija u Tutinu, gde je trenutno i najteže stanje.

“Vanredna odbrana od poplava je u Novom Pazaru i u slivovima rijeka Ibar, Ljuboviđa, Kolubara”, pojasnio je Puzović.

Navodi da je na Limu na snazi redovna odbrana od poplava, ali se očekuje da će večeras biti proglašena i vanredna.

Sve nadležne službe “Srbijavode” su na terenu.

Predsjednik Republike Aleksandar Vučić je, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsjednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsjednik Vučić je u stalnom kontaktu sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave, navodi se u saopštenju Predsjedništva.

Vučić je istakao i da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina, kao i njihova imovina bili zaštićeni, te da će pomoći u otklanjanju posljedica vremenske nepogode.

Z.M.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *