3 LEKARA PROGLASILA MRTVIM ŽIVOG ČOVEKA: Patolozi označili gde će da ga seku zbog obdukcije, a onda su čuli hrkanje

110

Španski zatvorenik Gonzalo Montoja Himenez proglašen je mrtvim kada su ga pronašli u njegovoj ćeliji, a zatim je prebačen u mrtvačnicu u vreći nakon čega je trebalo obaviti autopsiju.

Zvaničnici u Španiji bili su šokirani kada se zatvorenik koga su tri lekara proglasila mrtvim probudio u mrtvačnici.

Patolozi su samo nekoliko sati pre nego što su trebali da obave obdukciju iz vreće za telo čuli čudne zvuke, i to hrkanje.
Himeneza, koji je bio u zatvoru zbog pljačke, prvo su pregledala dvojica dežurnih lekara, a pošto nisu osetili puls, lekari su ga proglasili mrtvim. Sat vremena kasnije i forenzičar koji je ponovo pregledao telo je potvrdio smrt.

Zatvoreniku kog su su proglasili mrtvim patolozi su na telu iscrtali oznake gde treba seći kako bi se uradila obdukcija. Međutim, kada su patolozi čuli zvuke, otvorili su vreću i zatekli živog čoveka. Himenez je potom prevačen u drugu bolnicu kako bi se oporavio od misteriozne bolesti.

Dan pre nego što je proglašen mrtvim, Himenez se žalio da se ne oseća dobro. Iako lekari ne znaju šta je izazvalo njegovo stanje, navode da je njegovo telo pokazivalo znake cijanoze – ljubičastih fleka na koži koje se pojavljuju zbog slabe cirkulacije ili nedostatka kiseonika i “rigor mortisa”.

Kako su saopštili lekari, uzrok lažne smrti možda mogla da bude katalepsija, kada telo upada u stanje nalik transu ili napadu, pacijent gubi svest i svaki osećaj i ukoči se.

Himenezina porodica tvdri da mu u zatvoru nije lako da na vreme uzima lek pa je moguće da je to bio razlog napada.

Himenezu je bilo potrebno 24 časa da se “vrati među žive”, povrati svest i progovori i lekari kažu da je, čim se stabilizovao, pitao da li može da vidi svoju ženu.

(MONDO)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *