ABAZOVIĆ: Nadam se da ćemo vladu imati uskoro

200

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je večeras na vanrednom presu da “sastaviti vladu u Crnoj Gori nije lako” i da se nada da će ona uskoro biti formirana.

Govoreći o formiranju nove Vlade, rekao je da se Crna Gora miri i da su trenutni protesti mirni.

“To što imamo proteste na ulicama, to je dobra stvar. Zato što naša demokratija raste. Protsti su mirni, u početku je bilo nacionalističke retorike, ali tada je io miks, nije se znalo ko organizuje proteste, a sada ih organizuje jedna politička opcija”, rekao je Abazović.

“Ne vidim da su pretjereno masovni, ali i da jesu to je naš trening za demokratiju”, dodao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je vrlo neodgovorno da neko želi da izgradi poziciju tako što će trošiti vrijeme.

“Nekome je u interesu da se sve otegne, nekome da sve propadne, nekome da budu izbori, nekome da ne budu izbori… Podržavam proteste, ali ako ima nekoga ko želi da blokira državu s tim se ne slažem”.

Abazović je kazao da u ovom trenutku Skupštinom predsjedava Strahinja Bulajić.

“Koji je častan čovjek i koji mislim da neće praviti nikakve opstrukcije. Da li je trebalo da bude vanredna sjednica – postojala je mogućnoat ali nijesmo mogli da se dogovorimo i izabereme predsjednika parlamenta.

Gdje smo u odnosu na prije dvije nedjelje – mnogo bliže konačnom stavu, ne konačnom dogovoru nego stavu da li naša ideja može da zaživi. Čak i da ne budemo imali 49 za buduću vladu imaćemo za neka važna pitanja.

Sjajno bi bilo da bude 49 i više, a ako to ne bude možemo da imamo tehničku vladu”, naveo je potpredsjednik Vlade.

Naveo je i da razliku između državnih poslanika neće praviti kada je u pitanju manjinska vlada.

“U zoni je političkog primitivizma reći neću da glasam ako glasa DPS.”

Na pitanje da li Socijaldemokrate Crne Gore i Socijaldemokratska partija mogu u vladu, odgovorio je:

“Imali smo subjekte koji su bili sastavni dio Vlade i subjekat koji je od 2016. u opoziciji…Ako treba da pronađemo širi konsenzus ja sam za to. Svako može u vlast… nije dobra priča Srbi ne mogu u vlast. Mogu Srbi u vlast”, zaključio je Abazović.

Govoreći o tome da li je i dalje pri stavu da u vladi ne treba da budu SDP i SD, Abazović je kazao da je dijalog najbitniji.

volimpodgoricu.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *