Abazović nakon neusvajanja dnevnog reda o njegovoj smjeni: Ovo je volja naroda

133

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, o čijem razrješenju je trebalo danas da raspravljaju poslanici Skupštine Crne Gore, je saopštio da od današnje sjednice ne očekuje ništa spektakularno. On poručuje da aktuelna Vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem treba da padne. Nakon što nije usvojen Dnevni red po izlasku iz skupštinske sale kazao “ovo je volja naroda” i nasmijao se.

Dritan Abazović (Foto: Miraš Dušević/CdM)
Dritan Abazović (Foto: Miraš Dušević/CdM)

<<<Kraj prije početka: Nije izglasan dnevni red, ništa od smjene Abazovića<<<

“Od današnje sjednice Skupštine ne očekujem ništa spektakularno. Najvažnije je da Crna Gora dobije evropsku vladu. Poštujem svaku odluku parlamenta. Vidjećemo ima li većine za manjinsku vladu. Vidjećemo nakon pada ove”, rekao je danas ranije Abazović novinarima u Skupštini.

Prema njegovim riječima, idealni scenario je da imamo vladu sa podrškom najmanje 49 poslanika, na ograničen rok trajanja i da organizovanja fer izbora.

“Manjinska vlada će biti ponuđena svima”, najavio je on.

Komentarišući najavu večerašnjih protesta protiv manjinske vlade Abazović kaže da je situacija u Crnoj Gori redovna.

“Okupljanja su dobrodošla samo da budu mirna. Bilo je i protesta prethodnih dana, bili su mirni. Ali da neko pravi apokaplipsu jer čuva fotelju i misli da je vlada privatna firma to se neće desiti. Ogromna većina građana Crne Gore ovo doživljava tako što se malo uzburkao politički život i to je to”, smatra on.

Dritan Abazović (Foto: Miraš Dušević/CdM)
Dritan Abazović (Foto: Miraš Dušević/CdM)

Abazović tvrdi da se neće iznevjeriti volja građana jer mi nismo glasali da imamo privatnu vladu Crne Gore nekoliko ministara.

“Sjutra kad vidite sjendicu vidjećete koliko to pitanje nema smisla, većina poslanika neće podržati vladu. Je li to izborna volja građana? Nemam tu dilemu. Narodna volja je ono što želi većina poslanika u parlamentu. Opšti narodni konsenzus je da zemlja ide naprijed”, istakao je on.

O bezbjednosti Abazovića

Abazović je kazao da je ANB izavršila procjenu, njegove bezbjednosti i da će se obratiti generalnom inspektoru ANB-a.

“To što piše je neprofesionalno, tendeciozno i sa političkom konotacijom. To da neko preko mojih leđa želi da pravi neke konstrukcije, to je moglo u prošlom režimu, možda može i u sadašnjoj situaciji. Ne mogu da kažem šta je sadržaj, ali kad bude prilike, a nećemo dugo čekati na rasplet onda će bito prilike da razgovaramo”, zaključio je Abazović.

Tekst i foto: Miraš Dušević

cDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *