Abazović: Ne treba praviti apokalipsu od događaja na Cetinju, svi hoćemo da budemo generali nakon bitke

201

Krajnji rezultat ukupnih dešavanja na Cetinju je povoljan po Crnu Goru bez obzira što ostaje gorak ukus. Sačuvan je mir i sukobi širih razmjera se nisu prelili na druge gradove – poručio je danas vicepremijer Crne Gore, Dritan Abazović, na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu

”Ne treba praviti apokalipsu od događaja 4. i 5. septembra. Krajnji rezultat ukupnih dešavanja na Cetinju je povoljan po Crnu Goru bez obzira što ostaje gorak ukus. Građanima nije ni do protesta ni do sukoba ni do takvih vidova religijskih činova. Treba da se poveća stepen tolerancije u društvu. Želim da vidim Crnu Goru u kojoj se takve scene neće ponavljati”, kazao je Abazović.

Kako je dodao to je bio skup visokog rizika.

”To je svima jasno. Radnje koje slijede će i ukazati na takvo nešto. Međutim, građani Crne Gore treba da znaju da su ta dešavanja mogla da izazovu sukobe širih razmjera koji su mogli da se preliju i na druge gradove u Crnoj Gori. Sačuvan je mir, ostao je negativan utisak.

Svi pokušavamo da budemo generali posle bitke. Ova bitka je na svu sreću dobijena na račun građana Crne Gore. Sačuvan je mir, nismo izgubili nijedan ljudski život. Ne bi se Crna Gora pomirila narednih 30 godina da se tamo nekome nešto desilo. Nije bilo težih tjelesnih povreda po građane. Bilo je povreda lakše prirode, tenzija, intervencije i sa tog aspekta možemo da budemo zadovoljni”, kazao je Abazović.

Vicepremijer je kazao da će se na odboru vjerovatno postaviti pitanje šta se dešavalo, ko je i zašto komandovao.

”Odgovorno tvrdim da komanda nije izašla iz zakonskih okvira. Oni koji su imali zakonsku mogućnost da komanduju komandovali su. Da li je bilo različitih mišljenja – da, ali je meni to potpuno prirodno. To je taktičko operativna ravan i ja tu ne vidim ništa sporno”, kazao je Abazović.

Abazović je dodao da je pozitivna stvar što se sukobi nisu prelili i što je odmah nakon ustoličenja normalan život uspostavljen.

”Institucije će raditi svoj posao, ko to želi da radi. Ovo je bio veliki test za Crnu Goru i ona ga je na svu sreću položila. Zamolio bih sve da lažnim informacijama ne podgrijavamo atmosferu. Ovo je zemlja svih nas.

Što se tiče sektora bezbjednosti ja kao potpredsjednik Vlade sam veoma zadovoljan i ne dozvoljavam da neko baci sjenku i da nešto što je pozitivno predstavi kao neminovno. Stojim uz svoje kolege za teške ali dobre odluke. I u narednom periodu ćemo se truditi da svim građanima Crne Gore omogućimo da ispune svoja ustavna prava”, kazao je Abazović.

portalanalitika.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *