Abazović: Nijesam siguran da je dogovor DF-a i Demokrata u skladu sa Sporazumom

109

Abazović je kazao da ne isključuje nastavak saradnje ukoliko rekonstrukcijom Vlade ne bi bio prekršen Sporazum koji su potpisali nakon izbora

Potpredsjednik Vlade i lider GP URA Dritan Abazović kaza je da nije siguran da je dogovor Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore kompatibilan sa onim što predviđa Sporazum tri strane iz septembra prošle godine.

Abazović je za RTCG kazao da ne isključuje nastavak saradnje ukoliko rekonstrukcijom Vlade ne bi bio prekršen Sporazum koji su potpisali nakon izbora.

On je rekao i da ne pristaje da se istovremeno sa rekonsukcijom izabere i Tužilački savjet, te da je to tačka sporenja preko koje neće preći.

URA, kako poručuje Abazović stabilnost želi od početka. Ponavlja da je sporazum DF-a i Demokrata novi politički momenat, ali i poručuje da ni ovoga puta neće izbjegavati dijalog.

“Ja nijesam siguran da je ono što je dogovor Demokrata i DF-a kompatabilno sa ovim što je septembarski Sporazum. U kom dijelu? U dijelu koji se tiče ekpertske Vlade. Ako se sve nekako objasni, i ako se nekako pronađem u tome ja ne vidim ništa sporno oko bilo čega. Mi moramo da izaberemo između ekspertske vlade ili političke vlade ili nečeg trećeg”, rekao je Abazović prenosi portal RTCG.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *