Abazović: Sa zatvorenikom sam pričao o ubistvu Duška Jovanovića, neko pokušava da spriječi rješavanje slučaja

54

“Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura”, naveo je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je kazao da neće zbog istrage reći koga je posjetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića i da je o svemu obavijestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog urednika “Dana”.

“Kome je u interesu da spriječi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura”, naveo je.

Abazović je ranije danas rekao je da je posjetio jednog stanovnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nakon što je od tog “kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju”.

“Dobio sam pismo. Obavijestio tužioca, dobio dozvolu od Višeg suda i posjetio ga”, rekao je on.

Tada je rekao se radi o veoma važnom slučaju i da neće reći koga je posjetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruiraju taj slučaj.

Najavio je i da će, ako to uspiju, sve objelodaniti.

“Pošto se ta priča sad aktivira, onda je to vjerovatno i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima Demokrata”, poručio je Abazović.

Jelena Jovanović, Srdan Kosović

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *