Abazović: Spreman sam da podnesem ostavku pod određenim uslovima

106

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je u intervjuu Televiziji Vijesti da načelno podržava stav Predsedništva Demokratske Crne Gore i da je spreman da podnese ostavku.

„Pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa i Ustavnog suda, hajde da svi damo doprinos tome i kažemo, dobro idemo na nove izbore, rekonstrukciju vlade ili neki drugi model, ali da pre toga odradimo zajednički posao. Ako je to neki put, spreman sam da podnesem ostavku“, rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, kada je pravljena 43. Vlada cilj je bio deblokada evropskog puta.

„Ako uspemo da ga zajednički deblokiramo, onda su sve opcije na stolu i one o kojoj su govorile Demokrate i neke druge opcije“, dodao je.

Pojasnio je da su njemu i partiji URA, koju predvodi, prihvatljive sve opcije koje podrazumevaju da se najpre reši situacija u vezi sa deblokadom pravosuđa, a istakao je da saopštenje Demokrata nije doživeo kao ultimatum.

Na pitanje da li je vreme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da radi ono što je Vlada predlagala.

„Crna Gora je umnogome drugačija od 30. avgusta 2020. godine i svi procesi koji su se desili nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekada se osećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se često manifestuje, ali najvažnije je da proces traje i niko ga više ne može zaustaviti“, odgovorio je Abazović.

Ranije danas, Predsedništvo Demokratske Crne Gore pozvalo je parlament da ne razmatra „eventualne inicijative o skraćenju mandata pre nego što se izaberu četiri člana Sudskog saveta i makar jedan sudija Ustavnog suda“.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *