Abazović: Za pravoslavce i crkvu sam uradio više nego bilo koji pravoslavac u Crnoj Gori

117

Potpredsednik Vlade i koordinator bezbednosnih službi, Dritan Abazović gost je emisije “Načisto” na Tv Vijesti u kojoj je, između ostalog, rekao da je postignut dogovor sa premijerom da sutra zasedaju oko uspostavljanja komisije koja će uraditi analizu učestvovanja svih vezano za događaje 4 i 5. septembra na Cetinju. Abazović je kazao da ne razume zašto se razvila nova kriza vlasti, navodeći da su izašli sa fenomenalnim rezultatom policije iz dešavanja 5. septembra.

On je kazao da su članovi Biroa za operativnu koordinaciju načelnik Generalštaba, direktor ANB-a, šef Sektora za pranje novca, direktor Uprave policije…

Abazović je kazao da ne razumije zašto se razvila nova kriza vlasti, navodeći da su izašli sa fenomenalnim rezultatotom policije iz dešavanja 5. septembra.

“Lično sam vrlo iznenađen. Vašoj medijskoj kući sam rekao da sam zadovoljan kako se sve odvijalo, da je tačno da smo imali različita mišljenja, ali mi sada da idemo u sječu glava u bezbjednosnom sektoru, koji je dao konkretne rezultate u prethodnih dana, ne mogu da shvatim”.

Nije nemoguće da imamo novog ministra MUP-a i premijera
“Nije nemoguće da nećemo imati novog ministra MUP-a ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade poručio je da se borio “za to da krenemo drugačijim putem”.

“Obećao sam građanima da mafija više neće vladati državom. Sve grupacije mafije su napadnute. Obećali smo da ćemo napraviti ekspertsku vladu, napravili smo. Tražili su da se odmah glasa Zakon o slobodi vjeroispovijesti – ispoštovano. Sve stvari koje su se dešavale, za koje sam mislio da su pravedne i iza kojih stojim, kao i za dešavanja na Cetinju. Za sve što mislim da je pravda ću stati iza toga, bez obziora na bilo koju cijenu.

Iza stvari koje su nepravedne neću stati. Ali ovo je sada počelo da bude indikativno, ako neko misli da policijom Crne Gore treba upravljati iz Beograda to se neće desiti. Ako neko misli da policijom Crne Gore treba da se upravlja na način kako da ostvarimo neki politički profit to se neće desiti preko mojih leđa”.

Istakao je da se ovo što se dešavalo na Cetinju pripremalo duži period iz raznih krugova:

“Ja nikoga ne videh da je spreman da pogine za Crnu Goru i očuvanje ustavnog poretka Crne Gore”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *