Privedena Adela Karaahmetović Melajac

157

Profesorka Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Adela Karahmetović Melajac u Novom Pazaru, koja je umjesto himne “Bože pravde” u školi pustila sandžačku himnu, privedena je danas, saznaje “Nova.rs”. Učiteljica je trenutno na razgovoru u policiji, a građani se putem društvenih mreža pozivaju da dođu ispred zgrade policije i oni pristižu u sve većem broju.

Kako javlja naš reporter, oko stotinak građana Novog Pazara i pristalica SDA Sandžaka okupilo se ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru nakon privođenja učiteljice Karahmetović Melajac koja je umjesto himne „Bože pravde“ pustila himnu sandžačkih Bošnjaka „Ja sin sam tvoj“.

Među okupljenim građanima nalazi se i Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije da se himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru. Tada je saopšteno i da ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvjetna inspekcija.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *