Advokat iz Omana daje milion eura za Messijev plašt

131

Advokat iz Omana spreman je izdvojiti milion eura za prozirni tradicionalni arapski plašt, bišt u kojem je najbolji nogometaš prošlog Svjetskog prvenstva Lionel Messi podigao pehar svjetskog prvaka, piše španjolska Marca.

“Moj prijatelju Messi, čestitam na pobjedi. Nudim ti milijun eura za tvoj bišt”, napisao je Ahmed Al Barvani na svom Twitter profilu.

Kako je advokat naglasio u razgovoru za omanski medij The National, bišt, koji inače nose samo kraljevske osobe, uglednici ili se koristi u svečanim prilikama, zaslužuje posebno mjesto u povijesti arapskog svijeta.

“Želio bih ga pokazati, jer ovaj bišt predstavlja trenutak ponosa. Može nam pomoći da oživimo sjećanje na onaj neobičan trenutak kada smo podigli pehar svjetskog prvaka ili nas može podsjetiti da se puno može postići s jakom voljom,” rekao je Al Barvani koji je uživo pratio finale SP-a na stadionu u Kataru.

Argentina je u finalu nakon jedanaesteraca pobijedila Francusku i po treći put postala svjetski prvak. Lionel Messi svojoj je kolekciji lovorika dodao posljednju koja mu je nedostajala.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *