Afera pranje 20 miliona i Milo Đukanović? Pomenut – odmah usledila reakcija

63

Podgorica — Nekadašnji albanski tajkun, Rezart Tači, pomenuo je Mila Ðukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima istražuju italijanska i albanska policija.

Tači se, kako javlja RTCG pozivajući se na albanske medije, udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona evra na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac.

Za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkrpitima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Ðukanovića.

Za Portal RTCG, povodom pisanja albanskih i italijanskih medija, i pominjanja imena Ðukanovića, komentar su dali iz kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

“Sektor bezbednosti postupaće po zakonu i preduzeće sve neophodne radnje u pravcu istrage. U radu bezbednosnih službi, nema selektivnosti i prema svakom građaninu postupa se na isti način. Bitno je napomenuti da Finansijsko-obaveštajna jedinica u sastavu MUP-a već radi na mnogim slučajevima visoke korupcije i finansijskog kriminaliteta, kao i Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou. Za nas nema nedodirljivih. Naš cilj je veća distribucija pravde. Nadamo se i da će Tužilaštvo slediti primer i reagovati proaktivno”, poručili su iz kabineta Abazovića.

Ova afera pranja novca danima je jedna od vodećih tema u albanskim medijima.

“Rezart Tači intervenisao je kod predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića. Kod njega je intervenisao za transfer iz “predsednikove banke”, koja bi takođe dobijala sopstveni iznos novca kada se transfer završi”, preneli su albanski portali “dosja.al”, kao i “cna.al”.

Ti portali donose transkripte prisluškivanih razgovora Tačija, gde se vidi da on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata, navodi RTCG.

Đukanović: “Još jedna laž”

Iz kabineta predsednika Crne Gore reagovali su na pisanje Portala RTCG, a u vezi sa objavom u albanskim medijima o transkriptima razgovora nekadašnjeg albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija, koji pominje crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića. Kako su kazali, u pitanju je još jedna u kontinuitetu obmana.

“Još jedna u kontinuitetu laži i obmana kojima se već decenijama uzaludno pokušava diskreditovati predsjednik Ðukanović. Samo što je ovoga puta u Crnoj Gori za lansiranje iskorišćen portal Javnog servisa. I ova će, što se Predsjednika tiče, završiti na smetlištu politike i novinarstva, kao i sve ranije. Za neke je to ovjereno i sudskim epilogom. Ostaje da se vidi ko je nalogodavac ove najnovije, i za koju apanažu. Ili su se, kao mnogo puta, i za ovu našli domaći volonteri”, navodi se u reagovanju.

RTCG podseća da su pojedini albanski portali objavili su transkripte prisluškivanih razgovora Rezarta Tačija, gde se vidi da on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *