Aksoy i Hamzagić(SDP) razgovarali o inicijativama za razvoj Tutina

171

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoy sastao se danas sa predsjednikom Opštinskog dbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu Besimom Hamzagićem, nakon prethodnog sastanka sa predstavnicima lokalnog odbora SDA Sandžaka i narodnom poslanicom Selmom Kučević.

Ambasador Aksoy bio je u delegaciji sa generalnim konzulom Basararom Basolom, koji je danas u Tutinu otvorio kancelariju Turskog kulturnog centra i obavio niz sastanaka sa lokalnim političkim predstavnicima, saopćeno je iz Sandžačke demokratske partije.

Aksoy i Hamzagić su razgovarali o stanju u toj sandžačkoj opštini, kao i o inicijativama koje su usmjerene na razvoj i ekonomski prosperitet ovog kraja.


Foto: SDP Tutin

Hamzagić se zahvalio za posjetu i ukazao na značaj i važnost prisustva zvaničnika Republike Turske na ovim prostorima, koji su, kako je istakao predsjednik SDP Tutin, kao svjetska sila garant mira i stabilnosti kako na ovim prostorima, tako i u regionu.

Ovom prilikom Hamzagić je ambasadoru Aksoyu, u ime Sandžačke demokratske partije, uručio unikatno heraldički izrađen grb sandžačkih Bošnjaka, koji je izradio kreativni tim te političke organizacije, saopćio je SDP.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *