Albanci se naoružavaju, dobili donaciju od SAD-a

4

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocijenila je da je američka donacija od 55 vojnih vozila koje je danas dobila tzv. BKS doprinos održavanju mira.

Na svečanosti predstavljanja ovih vozila na kojoj je bio prisutan i premijer Kosova samoproklamovanog Kosova Aljbin Kurti, Osmani se zahvalila SAD-u na donaciji i rekla da će narod Kosova zauvek biti zahvalan američkom narodu.

“To je poseban dan za Kosovo, jer naš strateški partner, SAD, donira 55 velikih vojnih vozila našim oružanim snagama, što će pomoći da dodatno ojačaju svoje sposobnosti i dodatno prodube interakciju naše vojske sa savezničkom vojskom.

Kao vrhovni komandant ovih snaga, veoma sam srećna što se zajedno sa vama i svim građanima Kosova ostvaruje naš zajednički san da vojska naše zemlje stvori operativne kapacitete bliske našim saveznicima i da se postroji sa njima u obezbeđivanju mira”, kazala je kosovska predsednica.

Osmani je izrazila nadu da će Priština uskoro obezbediti i helikoptere.

Kurti je rekao da uprkos pogoršanju situacije sa koronavirusom, Kosovo nastavlja da bude posvećeno radu sa saveznicima na doprinosu trajnom miru, dugoročnoj stabilnosti, regionalnoj i globalnoj bezbednosti.

“Naša zemlja dočekuje avganistanske izbeglice, vojno podržava mir na Bliskom istoku i podržava zemlje regiona u suočavanju sa prirodnim katastrofama, kao što je to bio slučaj sa Albanijom”, kazao je on.

Izrazio je uverenje da će se ova oprema koristiti na najbolji način, u službi očuvanja interesa zemlje, bezbednosti, stabilnosti u zemlji i u regionu.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.