Amel Dautović optužen zbog pokušaja ubistva muškarca sa Kosova

483

Zbog ubistva u pokušaju sudiće se Amelu Duatoviću, a za njim je bila raspisana lokalna potraga. On je lišen slobode 6. juna, u naselju Donji Štoj

Zbog ubistva u pokušaju sudiće se Amelu Duatoviću iz Rožaja. Za njim je bila raspisana lokalna potraga. On je lišen slobode 6. jula, u naselju Donji Štoj.

Prema optužnici, on je 10. juna, oko 18:45 časova, u Ulcinju, sa umišljajem pokušao da liši života A. B. sa Kosova, piše „Dan“.

„Na način što je prišao do oštećenog i udario ga pesnicom u predjelu glave, na šta mu je oštećeni uzvratio udaracem pesnicom u glavu. A zatim je uzeo nož i istim jednom udario oštećenog u predjelu grudnog koša sa lijeve strane, gdje se nalaze vitalni organi i jednom u predjelu lijeve podlaktice. Nanoseći mu na taj način teške tjelesne povrede. Pri čemu je bio svjestan da ga na taj način može lišiti života, pa je to i htio“, navedeno je optužnicom.

Tužilac je, pored ostalog, naložio da se izvrši uvid u:

– Fotografiju na kojoj se vidi povreda, a koju je telefonom sačinio oštećeni A. B.

– Dokumentaciju Uprave policije OB Ulcinj, br. 108/2022 od 10.06.2022. godine, službenu zabilješku Uprave policije OB Ulcinj br. Ku -65/22 od 10.06.2022.godine sa fotografijom oštećenog prije ukazivanja medicinske pomoći

– Dokumentaciju Uprave policije Forenzičkog centra grupe za DNK analizu br. 1502/22 od 02.08.2022. godine,

– USB memoriju na kojoj se nalazi PDF izvještaj koji reprodukuje softver i izdvojene fotografije.

– Da se izvrši uvid u nož sa oznakama “Fox knives FA33”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *