deponija

Analiza deponije „Golo brdo“ prvi korak ka njenom zatvaranju

137

Uzorkovanje i hemijska analiza parametara podzemnih i površinskih voda, zemljišta i deponijskog gasa na deponiji „Golo brdo“ u Novom Pazaru, počeće u narednih nekoliko dana a izvodiće ga Institut za zaštitu na radu iz Novog Sada, rečeno je radiju Sto plus u Gradskoj upravi.

Ova analiza dio je projekta sanacije i remedijacije deponije „Golo brdo“ koja će biti zatvorena nakon što grad dobije novu regionalnu deponiju za Novi Pazar, Rašku i Tutin.

Koordinator projekta izrade tehničke dokumentacije sanacije i remedijacije nesanitarne deponije „Golo brdo“ Nedžad Eminović rekao je u emisiji „Zeleni minuti“ Sto plus radija da je analiza parametara životne sredine na deponiji samo jedan posao u nizu brojnih koji se očekuju u okviru tog projekta.

„Za građane Novog Pazara i sam grad ovo je veoma značajan projekat koji vodi ka zatvaranju deponije „Golo brdo“ ali predstavlja i početak realizacije projekta izgradnje nove regionalne deponije“, rekao je Eminović.

Dodaje da će Institut za zaštitu na radu iz Novog Sada nakon izvršene analize, rezultate izveštaja proslediti firmi koja će raditi na projektu zatvaranja deponije „Golo brdo“, koja je od grada udaljena 23 kilometra.

Direktor novopazarske Čistoće Armin Mehović je ranije našem radiju rekao da se početak rada nove regionalne deponije očekuje u narednih nekoliko godina.

Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *