AVION IZ SRBIJE KOJI JE PAO U GRČKOJ BIO KRCAT EKSPLOZIVOM I MUNICIJOM? Odjekuju eksplozije, nadležni apeluju na meštane: NE PRILAZITE NI ZA ŽIVU GLAVU!

382

Avion, koji je navodno imao liniju iz Srbije za Jordan ili Iran, srušio se večeras oko 23 sata kod Kavale u Grčkoj, te su vatrogasne ekipe i vozila hitne pomoći odmah upućeni na mesto pada, dok je u okolnim selima prekinuto snabdevanje električnom energijom.

 

Letelica se, kako se vidi na objavljenim snimcima, zapalila i usledila je eksplozija, dok se navodi kako je razlog za to taj što je avion bio pun eksplozivom i municijom.

Vatrogasna jedinica saopštila je da je na licu mesta 15 vatrogasaca sa 7 vozila i da se kreću snage 2. i 4. EMAK-a. Gradonačelnik Pangajua Filipos Anastasijadis poziva stanovnike da se udalje, upozoravajući na kontinuirane eksplozije.

Prema pisanju grčkih medija, reč je o avionu koji je nosio municiju. Zbog toga su odjekivale eksplozije.

Grčki sajt Voria navodei da je sadržaj koji se nalazio letelici “veoma opasan”. Vatrogasno-spasilačke ekipe zbog neprekidnih eksplozija ne mogu da priđu mestu na kome se srušila ukrajinska letelica, dok se očekuju pirotehničari iz grčke vojske.

Novinar Vaso Morali je na Fejsbuku napisao da je avion pri padu pokidao i dalekovod:

“Oko 22.50, avion u plamenu je pao na zemlju, prema svedočenjima očevidava, istočno od Niksijanija (verovatno između Paleohorija i Antifilipja), i verovatno je pri padu zakačio dalekovod. Usledila je eksplozija, video se veliki bljesak, a odmah zatim je nestalo struje u Nikisijaniju, Georgijaniju, Agios Kristoforosu i Paleohoriju”.

Kako piše Flightradar24, avion je leteo iz Niša za Aman, u pitanju je ukrajinski avion, firma Meridian Ltd. Avion An-12BK, koji se srušio, prvi put je poleteo 1971. godine Počeo je da služi u Meridanu ranije ove godine, navodi Flightradar24.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *