AVION UMALO PAO NA AUTO-PUT U BEOGRADU! Velika drama na aerodromu “Nikola Tesla”, tragedija izbegnuta u poslednjem trenutku

230

Drama koju su sekunde delile da se pretvori u tragediju dogodila se u avionu “Flajdubaija” u petak oko 14 časova na pisti aerodroma “Nikola Tesla”.

Let FZ1746 iz Beograda do Dubaija mogao je da bude prekinut svega nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika, jer se letelica “odlepila” od piste suviše kasno. Naime, “boing 737-8 MAКS” je prag piste preleteo na visini od svega nekoliko metara.

Кako za Objektiv navodi dobro obavešteni izvor, putnici nisu ni bili svesni da im je život u opasnosti, iako je avion počeo da se penje u visine neuobičajeno sporo, nakon čega je preleteo kraj piste na visini koja je manja od 10 metara.

“Iako su piloti uradili proračun za poletanje koristeći celu dužinu piste, što je 3.000 metara, iz nekog razloga nisu poleteli sa njenog početka, već sa mesta koje se nalazi jedan kilometar niz pistu, u pravcu auto-puta.

U poslednji čas je izbegnuta tragedija, jer je avion jedva preleteo zaštitnu ogradu i malo je falilo da završi na auto-putu.

To bi sigurno dovelo do stradanja putnika, posade, a da ne pričamo o karambolu koji bi izazvao pad letelice i pogibiji onih koji su u tom trenutku bili na deonici auto-puta nadomak aerodroma”, kaže izvor.

(Kurir.rs/Objektiv)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *