AZERBEJDŽAN OBJAVIO DETALJE NAPADA U NAGORNO-KARABAHU: “Izveli smo operaciju ‘Osveta'” (VIDEO)

246
“Kao rezultat operacije ‘Osveta’, azerbejdžanske snage zauzele su Kirgisko brdo, i niz drugih komandnih mjesta na planinskim dijelovima te su ih stavili pod kontrolu”, navode iz ministarstva.

Povodom nove eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu oglasilo se Ministarstvo odbrane Azerbejdžana te su saopćili kako je vojska ove države izvela operaciju “Osveta” u cilju odbijanja armenske vojske od položaja u ovoj regiji.

Prema tvrdnjama ministarstva, pripadnici armenske vojske na teritoriji Azerbejdžana, gdje je privremeno stacioniran ruski mirovni kontingent, grubo su prekršili odredbe mirovnog sporazuma iz novembra 2020. godine te su izvršili, kako se navodi, akt terorističke sabotaže nad jedinicama Azerbejdžana.

“Pored toga, pripadnici armenske oružane grupe pokušali su zauzeti brdo Kirgiz koje se nalazi u planinskom lancu koji pokriva teritoriju Kelbajara i Lačina, te tamo uspostaviti nove borbene položaje.

Kao rezultat operacije ‘Osveta’, azerbejdžanske snage zauzele su Kirgisko brdo, i niz drugih komandnih mjesta na planinskim dijelovima te su ih stavili pod kontrolu”, navode iz ministarstva, prenosi Klix.ba.

 

Slobodna-bosna.ba

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *