Baćićanin: Bošnjaci predali BNV Aleksandru Vučiću

160

Nosilac liste “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” Fuad Baćićanin ocijenio je večeras da su današnjim izborima Bošnjaci predali odgovornost za vođenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) strankama koje su biliske režimu u Beogradu i Aleksandru Vučiću.

Baćićanin je na konferenciji za novinare rekao da su rezultati izbora pokazatelj da su one stranke koje nije zanimao rad Vijeća “u izborni proces uključile sve svoje kapacitete uz podršku srpske vlade i njenog režima”.

“Imajuću u vidu okolnosti i snagu propagande koja je bila usmjerena protiv politike očuvanja integriteta i samostalnosti Vijeća oličene u politici naše liste, ali i manjih i većih opstrukcija izbornog procesa, smatramo da je ostvareni rezultat liste “Bošnjačko jedinstvo” zadovoljavajući“, naveo je Baćićanin.

Dodao je da će ta lista nastaviti da zastupa interese Bošnjaka u Vijeću.

“Mi ćemo i dalje u skladu sa ostvarenim rezultatima da radimo u Vijeću u interesu Bošnjaka Sandžaka, jer je očigledno da nijedna lista neće biti u stanju da samostalno rukovodi BNV“, kazao je Baćićanin.

Na pitanje novinara da li će ta lista ući u koaliciju sa listama Sandžačke demokratske partije i Stranke pravde i pomirenja, Baćićanin je rekao da je još uvijek rano razmišljati o tome jer “rezultati još uvijek nisu konačni“.

Izvor Sandžak Danas/Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *