pozar

“BAKA SE VRATILA U KUĆU DA SPASI MUŽA” – Komšije bračnog para koji je stradao u požaru u Šimanovcima potresene

142

“Videla sam vatru i izašla iz kuće. Izvukla sam Julijanu iz kuće na sigurno i otišla sam nazad do svog doma kako bih uzela telefon i nazvala vatrogasce. Ali, ona se vratila u kuću. Htela je da spasi svog supruga. Tada je nastradala.”

Ovako za “Blic” priča komšinica bračnog para Nikodima (87) i Julijane (85) Arsenić koji su juče oko 16 sati nastradali u požaru koji je izbio u njihovom porodičnom domu u Šimanovcima.

Kako priča, deka je ložio vatru u kotlu kada je došlo do požara. Bio je slabo pokretan, a navodno su se zapalil papiri.

– Videla sam kada je počeo požar. Izašla sam iz zgrade i izvukla baku, međutim vratila sam se brzo po telefon da bi zvala vatrogasce. U tom trenutku baba je uletela u kuću u nadi da će spasiti muža, ali nažalost je preminula – priča nam potresena komšinica.

Drugi komšija, koji je, kako tvrdi, “imao privilegiju da bude drug sa nastradalim Nikodimom”, naglašava za “Blic” da su supružnici bili jedna divna porodica.

– Nisu se baš družili sa komšilukom, a ja sam imao privilegiju da budem drug sa njim. On je bio inžinjer rudarstva, enciklopedija od čoveka, sve je znao od poezije do istorije, geografije, pravi genijalac… Pravio je vino, a i med. Imao je pčele u podrumu, a tu su stajale te flaše za vino, pa kada se desio požar sve je to pucalo. Ali eto vidiš šta ti je ljubav da je ona ušla da ga spasi. Jezive scene, bila je ogromna vatra cela ulica je bila od magle nije mogao prst pred okom da se vidi – potresen je naš sagovornik.

Podsetimo, požar u kojem su nastradali supružnici izbio je juče oko 16 sati u Šimanovcima. Prema prvim informacijama, sumnja se da su se ugušili dimom. Tela su poslata na obdukciju.

(Blic)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *