Balša Božović: Dodik je sve ove godine lagao i krao, a sad bi da ratuje

139

Srbijanski politički aktivist i član Demokratske stranke Balša Božović prokomentarisao je posljednje izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, nakon odluke visokog prdstavnika da zabrani negiranje genocida i drugih ratnih zločina.

Božović kaže kako je Milorad Dodik svojom izjavom o ‘zakucavanju poslednjeg eksera u mrtvački kovčeg zvani BiH’ pokazao koliko je očajan zbog gubitka vlasti koji mu slijedi.
“Sve ove godine je lagao i krao, a sada bi još i da ratuje samo da bi ostao na vlasti. Dosta je bilo, Mile”, napisao je Božović na Twitteru.
Objavom Inzkove jučerašnje odluke krenula je prava kampanja Dodika koji je u više nastupa ponovio negiranje genocida, ali i najavio aktivnosti poput disolucije države i osamostavljenja RS-a.

Dodikov SNSD je na svojim kanalima na društvenim mrežama objavio video povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida i veličanje zločina u kojoj pozivaju, kako kažu, čitavu RS da se okupi i brani.

On je jučer kazao i kako će ova odluka posijati mnog zla.

“BiH ovako ne može da funkcioniše, RS treba instiucionalno odgovoriti. Zakazat ćemo sjednicu NSRS-a. Prisiljeni smo da krenemo u proces disolucije”, izjavio je.

Podsjećamo, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je jučer dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *