BANJALUČKA PIVARA SKRNAVI DŽAMIJU I VRIJEĐA MUSLIMANE 

147

Autor: Redakcija sandzakbosna.com.

Polovinom prošlog mjeseca pojavila se video reklama Banjalučke pivare za “Nektar pivo”, u kojoj se skrnavi svetost džamije i vrijeđaju muslimani. Poznato je da je vjera Islam zabranila alkohol i sva pića koja u sebi sadrže alkohola, ali to nije smetalo vlasnicima pomenute pivare da u reklamni spot umontiraju džamiju. Polazeći s pozicije ljudi koji u islamu nalaze inspiraciju i vrijednosti za vlastiti život, skoro da je premalo kazati da je Pivara  svojom reklamom duboko i bezobzirno uvrijedila muslimane u Bosni i Hercegovini i šire, i to ponajviše one obične bh. muslimane kojima je Islam izvor nade i smiraja, koji nastoje poštenim i napornim radom osigurati sredstava za svoju porodicu; one koji u islamu nalaze nahadnuće za posvećenost bosanskom komšiluku i suživotu.

Nije moguće razumjeti potrebu menadžmenta Pivare za  uznemiravanjem javnosti tako razočaravajućom i destruktivnom video reklamom.

Pozivamo Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da pokrene postupak protiv Pivare, da traži od Pivare da odmah i bez odlaganja ukloni spornu reklamu kojom vrijeđaju muslimane, i staviti im do znanja da BiH vjernici muslimani nisu ni maloljetni ni maloumni, i da neće nikom dozvoliti da im skrnavi svetinje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *