BEČIĆ ZAKAZAO VANREDNU SJEDNICU Prvo o razrješenju Dritana Abazovića

159

Predsjednik Skupštine objavio dnevni red vanrednog zasjedanja parlamenta

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sazvao je tri vanredne sjednice parlamenta, nakon što mu je, kako je naveo, pisanim putem pristigao isti broj zahtjeva.

Podsjetio je da se, saglasno Ustavu i Poslovniku o radu Skupštine, vanredno zasjednje saziva na zahtjev predsjednika države,

Vlade ili najmanje trećine poslanika, a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice.

Prva vanredna sjednica će se, na zahtjev Vlade, održati 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda – Predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Predlogom za izbor novog vicepremijera.

Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica će se, na zahtjev Vlade, održati 4. februara u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine, naveo je Bečić na Tviteru.

Treća sjednica će se, a na zahtjev 31 poslanika, održati istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *