BEKI BEKIĆ PROŠAO KROZ PAKAO JER JE ALBANAC! Plakao sam kao malo dijete!

227

Pjevač Beki Bekić je neko ko od prvog dana kada je stupio na javnu scenu pleni svojim osmjehom i vanvremenskim pjesmama, ali bez obzira na to imao je pojedinih problema kroz život i to zato što je porijeklom Albanac.

Naime, davne 1991. godine pjevač je imao problem prilikom kupovine stana u Beogradu, a svoje neprijatno iskustvo je ispričao za tadašnji časopis Sabor.
Beki Bekić

Beki Bekić
foto: Pritnscreen/Glamur

Nakon deset godina života i rada u Beogradu odlučio je da kupi nekretninu u Borči, upriličio je veselje za svoje prijatelje, a onda kada je sve trebalo da se riješi i zakonskim putem on je dobio ”odbijenicu”, a kao razlog pisalo je “da nije dozvoljeno zaključenje ugovora o prometu nepokretnosti, jer se na predmetnoj nepokrenosti, jer se na predmetnoj nepokretnosti menja nosioc prava svojine u korist lica druge nacionalnosti, što posredno i neposredno utiče na promjenu nacionalne strukture i izaziva nespokojstvo i nesigurnost kod građana druge nacionalnosti”!

– Nikad nisam krio da sam Albanac. Ali, uvijek sam isticao da sam porijeklom iz Gusinja u Crnoj Gori. Jugoslovenski sam orijentisan i teško mi je palo ovakvo gledanje republičkih vlasti. Čuo sam za taj zakon, ali kada mi je stiglo zvanično obavještenje preko advokata, plakao sam kao dijete. Pa zar u Beogradu, gradu u kojem sam sve postigao, ali i kojem sam mnogo dao, da nemam prava da kupim stan? – bio je iskren tada Beki, koji nije krio da ga je ta situacija potresla, ali je na svu sreću uspio da se izbori za dokumenta i da nekretninu ima u svom vlasništvu, međutim, problemi su se nastavili:
Beki Bekić

Beki Bekić
foto: Pritnscreen/Glamur

– Evo, izašla mi je nova ploča, a muzički urednici me odmah pitaju “ima li na njoj islama”? Pobogu, ljudi, pa zašto to niko ne pita Džeja, Kebu i druge pjevače?

Pjevač se takođe susreo sa neprijatnom situacijom kada je priveden na jednom vašaru kao ”srpski nacionalica” jer je pjevao pesme “Vojvodo Sinđeliću”, “Ko to kaže Srbija je mala”, a kada se ispostavilo da je “srpski nacionalista” porijeklom Albanac, brže bolje su ga pustili i izvinili se zbog greške.

On je u tom periodu izdao novu ploču na kojoj je bila pjesma ”Život je tamnica”, a onda je otkrio da možda i ona nekome djeluje nepodobno.

– Možda to i jeste crna pjesma, ali sada je i crno vreme. Pa i jeste život tamnica. Samo, inspiraciju za pjesmu dobio sam posle jednog sna, a ne iz stvarnosti. Sanjao sam rahmetli oca i posle buđenja zapisao sledeće reči: “život je tamnica, život je tamnica, snovi ostaše samo, sanjam te često i naše mjesto, sve ređe odlazim tamo!” Raduje me što sam u Sarajevu čuo kako se pjesma pjeva u kafanama. To mi je pravi pokazatelj da će stići i do radio i TV slušalaca i gledalaca.

Inače je poznat kao neko ko je najlepše pjesme umjesto da zadrži za sebe, davao ljepšem polu, pa su brojne pjesme koje su namijenjene njemu snimile Nada Topčagić, Biljana Jevtić, Zlata Petrović….

– Meni je najvažnije da pjesma prođe, a najmanje je važno da li je ja pjevam. Ja sam navikao da čekam, pa ću valjda jednog dana i za sebe ostaviti neki hit. Samo, u problemu je u tome što lakše osjetim šta drugima leži i šta je ono pravo.

Beki Bekić

Kurir.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *