BEOGRAD Eksplodiralo 500 raketa, dvoje poginulih; očevici: “Geleri su nam leteli iznad glava” VIDEO/FOTO

139

Beograd — U snažnoj eksploziji kod Bubanj potoka poginule su najmanje dve osobe, potvrđeno je u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

Za više osoba se traga.

Za sada nema zvaničnih informacija šta je uzrok nesreće koja se dogodila oko 14 časova. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su za B92.net da su ekipe Sektora za vanredne situacije na terenu.

Eksplodiralo 500 raketa od po 30 kg goriva

Komandant beogradskih vatrogasaca Miloš Majstorović kaže da je po dolasku zatečena situacija da je došlo do eksplozije u magacinu raketnog goriva površine 240 metara kvadratnih.

“Bilo je skladišteno 500 raketa po 30kg goriva. Nakon same eskplozije došlo je do požara u istom”, kazao je on novinarima.

Kako je dodao požar je lokalizovan i snage su na terenu.

On je potvrdio da je dvoje poginulo, a ekipe su uspele da spasu četvoro ljudi.

“U ovom trenutku 4 vatrogasna vozila dežuraju sa 16 vatrogasaca i vrše pretragu terena”, rekao je on.

Kako je dodao, ne zna se uzrok požara, a on će se znati nakon završetka akcije spasavanja.

18:26

Dva povređena radnika u Urgentnom centru

Dve osobe povređene u stravičnoj eksploziji u fabrici EDePro su u teškom stanju u Urgentnom centru u Beogradu.

Jedan mladić je skoro tri sata proveo na operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je neizvesno, a u UC je majka povređenog mladića.

Prijatelji jednog od povređenih kažu da čekaju nove informacije o povređenom drugu (mladiću koji ima nešto više od 20 godina) i da trenutno znaju da je na ušivanju.

“Ne znamo da li će ga zadržati u bolnici ili će biti pušten na kućno lečenje”, izjavili su oni za “Novosti”.

18:16

Očevici za TV Prva: “Geleri su leteli iznad naših glava”; “Pitali smo se da li je pao avion”

Meštani kažu da se na ulici sve zatreslo, a većina njih se zapitala da li je možda pao avion.

“Čuli smo jednu veliku detonaciju. Pitali smo se da li je pao aviona”Strašna detonacija je bila, ovako sam se tresao tu na ulici, evo u kafani vozači svi pod stresom, šta da vam kažem”, kaže jedan od meštana.

Takođe, kako opisuju građani, nastao je i veliki beli dim, kao pečurka.

“Detonacija je bila ogromna, svi smo se puno uplašili, pričao sam sa klijentom koji je skočio dva metra uvis i geleri su leteli iznad naših glava. Izgledalo je kao da avioni lete iznad naših glava, bio je trag kao da su avioni, zatreslo se brdo, pitali smo se da li je eksplozija ili je pao avion u brdo. Bilo je strašno”, zaključuje drugi meštanin.

18:07

“Grad Beograd upućuje saučešće porodicama poginulih”

“Eksplozija koja se dogodila u fabrici u Leštanima odnela je dva ljudska života, dok je 16 radnika povređeno, od kojih jedna osoba teže, a ostali lakše i van su životne opasnosti”, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije poslao na lice mesta 11 vozila i 36 vatrogasaca, da su brzo reagovali i da je požar pod kontrolom.

“Na žalost, izgubili smo dva ljudska života i Grad Beograd upućuje saučešće porodicama poginulih”, rekao je Vesić.

Kaže da ono što se danas dogodilo u toj fabrici je još jedan nauk za sve fabrike koje proizvode opasne materije da moraju da preduzmu sve mere kako životi ljudi ne bi bili ugroženi. Vesić je rekao da još uvek nije utvrđeno šta je uzrok nesreće i da će to utvrditi istragom.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *