Beograd / Sestra ubijenog Smaila Tarića: “PRIJETILI SU DA ĆE MI ODSJEĆI GLAVU KAO MOM BRATU”

400

Sanela Tarić je na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopila sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu osuđena na pet godina i tri mjeseca zatvora, kao pripadnica organizovane kriminalne grupe koja je trgovala drogom i oružjem. Na čelu grupe, uhapšene 14. oktobra 2020, kako je tada saopštio MUP, bio je njen tadašnji momak Petar R. Osim Sanele i Petra R, tada je uhapšena i Petrova supruga, kao i još pet pripadnika bande.

“Sama sam kriva”

Sanela javnosti je poznata kao sestra brutalno ubijenog Smaila Tarića. Kako sama kaže, cilj njenog obraćanja je da pokuša da spriječi da se pojave “jedan novi Petar i jedna nova Sanela”. Na kaznu na koju je osuđena ne žali se, jer, kako kaže, svjesna je da je sama kriva za ono što joj se dogodilo.

– Petra sam upoznala u decembru 2019. preko zajedničkog prijatelja, koga je on snabdevao kokainom. Vrlo brzo počeli smo da se viđamo. Stalno je dolazio kod mene u stan, nije krio da ima ženu i dijete, koje sam prihvatila kao svoje. Meni to nije smetalo, bila sam ludo zaljubljena, obasipao me je skupim nakitom, izvodio u najbolje i najpoznatije restorane. Skupi parfemi, još skuplja vina učinili su da ne vidim stvarnost onakvom kakva jeste – priča Sanela za Kurir.

Sanela Tarić (22) koja je inače sestra od amidže Smaila Tarića iz Malog Zvornika, koji je brutalno ubijen prije 14 godina javnost se ponovo podsjetila na taj jezivi zločin.

Naime tijelo njenog starijeg brata pronađeno je obezglavljeno u Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta u Beogradu. U park ga je u noći između 18. i 19. avgusta 2008. navodno namamio Velibor Bakić i odsjekao mu glavu mačetom, a potom zapalio tijelo mladića koji je u to vreme imao 27 godina. Zločin je otkriven tek tri dana kasnije, kada je u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 pronađena njegova odrubljena glava u crnoj najlon kesi.

Ovim riječima ispovijest iz zatvora za žene u Požarevcu počinje Sanela Tarić (24).

“Ovo je jedna velika životna škola iz koje ću izaći mnogo jača, promišljenija i obazrivija. Bitno mi je da ljudi shvate poruku moje priče, da dobro razmisle prije nego što odluče da se zabavljaju sa opasnim momcima, da ih pokrivaju, da ih podržavaju ili učestvuju u bilo kakvim ilegalnim radnjama. Na početku sve je lijepo, ponesu vas moć, slava, novac, ali posledice toga su život koji ja sada živim”.

Posle dva mjeseca zabavljanja, kako navodi, Petar R. joj je iznajmio stan na Bežanijskoj kosi kako bi mu bila što bliže. Upoznao ju je sa prijateljima i rodbinom. Iako je znala da trguje narkoticima, zatvarala je oči pred istinom. Sada je, kako dodaje, svesna da mu je trebala samo za “posao”.

– Kad sam se preselila u stan, naši izlasci su se sveli na minimum. Skupe hotele, restorane i klubove zamjenila je šuma. Da, došao bi po mene u dva ili tri ujutru, nisam smjela da ponesem telefone, dugu plavu kosu bih, po njegovim uputstvima, vezala u rep ili punđu, obukla trenerku i patike. Meni je to tada bilo zanimljivo, bila sam slijepa, volela sam ga, a on je koristio moje godine i zaljubljenost – priča ona:
Čuvala stražu

– Vodio me je na više lokacija, u najdublje dijelove šume na Košutnjaku. Otkopavali smo buriće u kojima je držao kokain, heroin, municiju i pištolje. On bi pakovao koliko mu treba za dalju prodaju, dok bih ja čuvala stražu. Završavali smo oko šest ujutru i razvozili po gradu. Droga je bila kod mene, tačnije u mojim tjelesnim šupljinama, u težini od 20 do 100 grama – priča naša sagovornica.

Jednom prilikom, kako priznaje, Petar joj je dao “kocku”, kako u žargonu zovu kilogram kokaina, da stavi ispod duksa, dok je on išao ispred nje. – “Kocku” je onda stavio pod moje sjedište u autu, tako smo se vozili do adrese na kojoj ga je čekao meni nepoznati čovek – priznaje, i dodaje da je to samo djelić onoga u čemu je učestvovala sa svojim bivšim momkom.

Velibor Bakić
Velibor Bakić Foto: MUP
Velibor Bakić

Sanela Tarić je posle hapšenja i saslušanja u tužilaštvu puštena u kućni pritvor, u kom je bila do sklapanja sporazuma o priznanju krivice. Ostali članovi grupe, kako navodi, zbog toga su je proglasili drukarom.
Preteće poruke

– Petar je našao način da dođe do mene. Iz zatvora me je svakodnevno zvao i pisao mi pisma, ubjeđivao me u našu “ljubav”, u to da se neće dogoditi ništa strašno, da ćemo opstati. Ljubav je trajala dok nisam pristala na sporazum i preuzela krivicu, čak i dio djela koje nisam počinila, na sebe. Nazivali su me drukarom i sličnim imenima. Jedna od poruka koja mi je upućena bila je da ću završiti kao moj brat Smail Tarić – piše Sanela.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *