BiH Povrijeđeni mladić lupao na vrata, molio mještane da pomognu njegovom druguPrije 23h

255

Prema riječima ovog mještanina, udar nije čuo, ali ga je u gluho doba noći uplašilo lupanje na vratima jer je pretpostavio da se desilo nešto loše

“Oko tri sata neko mi je pozvonio i zalupao na vrata, pa sam brzo ustao i otvorio, a pred kućom sam vidio preplašenog mladića koji je imao povrede ruke i glave. Rekao mi je da je sletio sa kolegom, te da mu je drugar ostao zaglavljen u vozilu”.

Ispričao je ovo za Nezavisne novine mještanin naselja Srpske toplice, u kojem se u noći između četvrtka i petka desila stravična nesreća u kojoj je poginuo mladi Banjalučanin Momčilo V. (25) kada je fordom sletio sa ceste i zaglavio se na stijenama u Vrućici, dok je njegov suvozač Predrag J. (21) povrijeđen.

Prema riječima ovog mještanina, udar nije čuo, ali ga je u gluho doba noći uplašilo lupanje na vratima jer je pretpostavio da se desilo nešto loše.

“Mladić je imao krvavu ruku i povrede na glavi, ali je komunicirao. Iako je bio preplašen, djelovao mi je stabilno. Brzo smo strčali i vidio sam da je auto zaglavljen na stijenama. Čim sam vidio stanje u vozilu, pozvao sam hitnu pomoć i policiju”, rekao je ovaj mještanin.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja da je ford išao iz pravca Sitara.

“Vjerovano je na početku parkinga izletio na trotoar, okrenuo se bočno i bočnom stranom proklizao među stijene. Udario je u drvo i pao na stijenu. To drvo je polomljeno i dio stabla je bio ispod auta, a drugi je bio u vodi”, kazao je mještanin.

Prema njegovim riječima, ovo je velika tragedija koja ga je duboko potresla, a zbog svega je uznemirena i njegova porodica.

Kako navodi, često pozove policiju kako bi reagovala zbog velike brzine kojom se vozi, jer se u ovom kraju okupljaju mladi.

“Vjerujte mi da jedva čekamo hladno vrijeme i snijeg kako bi se bar malo smirila situacija”, rekao je on.

Ipak, detalje o tome šta je uzrok ove tragedije pokazat će policijska istraga. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, nesreća se dogodila u 3.30 sati u Ulici od Zmijanja Rajka.

“U nesreći je učestvovao M.V. iz Banje Luke sa automobilom ford, koji je na licu mjesta smrtno stradao”, navode iz policije.

Dodaju da je suvozač P.J. iz Banjaluke povrijeđen i da je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS).

On je zadržan na Klinici za torakalnu hirurgiju UKC RS i u petak je bio stabilan, dijagnostički obrađen i ostao je na daljem praćenju i posmatranju.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Zbog ove nesreće reagovala je i Vatrogasno-spasilačka brigada Banjaluka.

“Na tehničkoj intervenciji – saobraćajni udes u mjestu Srpske toplice bilo je devet vatrogasaca sa dva vozila. Jedno lice je smrtno stradalo. Intervencija je trajala od 3.17 do 5.17 sati”, naveli su vatrogasci na zvaničnoj stranici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *