Biševac demantovao Đerleka: Nije tačno da smo ozbiljno žarište koronavirusa

125

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru pogoršana, ali je odbacio ocenu da je taj grad, zajedno sa Tutinom, “ozbiljno žarište” koronavirusa.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru pogoršava i da su taj grad i Tutin „ozbiljna žarišta“ kovida u Srbiji.

„Trenutno je 97 pacijenata smešteno u novopazarskoj bolnici, a od tih 97, troje je primilo vakcinu. Ovim putem želim da apelujem da se građani vakcinišu“, kazao je Biševac na konferenciji za novinare u Čajetini.

Biševac je naveo da je u tom gradu od 71.000 stanovnika, vakcinisano oko 21.000, ali je dodao da je to grad mladih, sa 30 odsto maloletnih lica.

„Postoji opasnost od koronavirusa. Prošle godine smo bili prvi grad po zahvaćenosti koronavirusom i dosta smo loše prošli“, rekao je on.

Biševac je naveo da se za sada ne planira uvođenje restriktivnih mera u tom gradu i podsetio da su neka kulturna dešavanja zbog epidemiloške situacije odložena i skraćena.

On je kazao da je nedavno održan sastanak lokalnog Kriznog štaba sa sekretarom Đerlekom, na kojem su razgovarali o predstojećoj školskoj godini i o smeštajnim kapacitetima bolnica.

„Spremni smo što se tiče bolnica i lokalna samouprava je spremna da pruži kompletnu podršku“, istakao je Biševac.

N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *