Biševac: Krivica za bezbjednost državnih puteva kroz Novi Pazar zna se čija je, nudim konkretna riješenja

160

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je dopis direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, u kojem je još jednom ukazao na neophodnost povećanja bezbjednosti saobraćaja i učesnika u saobraćaju na dionicama državnih puteva koji prolaze kroz grad Novi Pazar i naseljena mjesta.

Biševac je u dopisu podsjetio da su na dosadašnje apele i molbe stizala obećanja da će problemi biti riješeni, nakon čega bi od službenika JP ”Putevi Srbije“ uslijedili samo birokratski odgovori koji za rezultat nisu imali bilo kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

Biševac podsjeća Drobnjaka i Vesića da Grad Novi Pazar nema zaobilaznicu zbog čega se saobraćaj dva vrlo frekventna državna puta odvija praktično kroz sami centar grada i nekoliko gradskih naselja sa velikim brojem stanovnika kakva su Mur, Selakovac, Dojeviće, Bajevica, Lukare, Požega, što utiče na bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju a prije svega djece školskog uzrasta na više nego tragičan način.

‘’Kao što vam je poznato u toku prethodnih nekoliko godina u više navrata smo vam se kao upravljaču dionica državnih puteva ‘’Novi Pazar – Ribariće“ i ‘’Novi Pazar – Bijele Vode“ pismeno obraćali zahtevima da učinite nešto povodom povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Takođe smo, prilikom svake od posjeta predstavnika Puteva Srbije, zahtevali da se ovi problemi reše predlažući vrlo konkretne poteze.
Nažalost na svaki naš apel i molbu – usmeno smo dobijali obećanja da će problemi biti riješeni ali smo nakon toga od službenika JP „Putevi Srbije“ dobijali samo birokratske odgovore koji za rezultat nisu imali bilo
kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

U isto vrijeme na drugim, manje kritičnim dionicama državnih puteva u našem regionu, izvedene su određene mjere za povećanje bezbjednosti ali na dvije najproblematičnije – JP „Putevi Srbije“ nisu odradili baš ništa – ni jednu jedinu „zonu škola“, niti su izveli bilo kakve druge radove koji bi za usporili brzinu saobraćaja.

Samo u poslednjih godinu dana na dionici državnog puta br.22 u naseljima Mur i Lukare izgubljeno je šest mladih života – zbog toga još jednom apelujem na Vas da kao direktor JP „Putevi Srbije“ iskoristite svoje ingerencije i naložite hitnu realizaciju konkretnih mjera na dionicama ‘’Novi Pazar – Ribariće’’ i ‘’Novi Pazar – Bijele Vode’’ kako bi zaštitili živote naših sugrađana’’ navodi se u dopisu koji je gradonačelnik Biševac Uputio Drobnjaku i Vesiću.

Dopis sadržai i kokretne prijedloge za relaizaciju mjera na državnim putevima s prvog reda na raskrsnici kod šutenovačkog stadiona, i raskrsnici kod Lukiol pumpe, na magistrali kod državnog univerzteta, kroz naselje mur, na raskrsnici parice i u zonama škola u Selakvcu, na Dohoviću , u Požegi, Lukarima i Bijelim vodama.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *