Bivši ministar Dragan Šutanovac pozvao Kusturicu da promijeni mišljenje kao što je promijenio ime, evo odgovora

216

Emir Kusturica, bivši filmski reditelj, optužio je u jednom intervjuu bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i Dragana Šutanovca, bivšeg ministra odbrane, da su uništili srpsku vojsku.

„Vojska nam je veoma važna. Ono što su za vrijeme Borisa Tadića i posebno za vrijeme gospodina Šutanovca uništili u vojsci, vjerujem da je svakako bio nečiji nalog. Nisu to oni sami smislili.

Srećna je okolnost što se sada sve to presabira, vojska je ponovo dobila svoj profil. Posebno mi je drago što se ponovo spominje ideja da se služi vojni rok, što je bitno poistovjećivanje sa mogućnošću da se odbrani vlastita zemlja“, rekao je Kusturica za vojni časopis “Odbrana”.

Odgovorio mu je Dragan Šutanovac, koji je njegov istup kvalificirao kao još jednu u nizu izjava u kojoj svako sebi daje za pravo da komentariše ozbiljna državna pitanja bez da se stvarno informiše ili barem pročita na koji su način organizirane najmodernije i najveće vojske svijeta.

Aludirajući na ugled koji Emir Kusturica ima kod ruskog predsjednika Vladimira Putina, Šutanovac mu je poručio:

„Pretpostavljam da ne bi imao takvo mišljenje da je pročitao izjavu predsjednika Rusije Putina da će i ta zemlja pristupiti profesionalizaciji vojske te očekujem da Kusturica promijeni mišljenje kao što je promijenio ime“, kazao je Šutanovac, piše Press.

Prozvani Kusturica ponovo se oglasio da demantira kako je promijenio ime te da se još zove Emir, a da mu je Nemanja kršteno ime.

„Da išta zna o tome, shvatio bi da crkva ne uvažava nikakva druga imena nego crkvena, krštenje podrazumijeva jedno novoizabrano ime kod onih koji prethodno nisu bili kršteni. Pošto se ja još zovem Emir Kusturica, kršteno Nemanja, do promjene nije došlo nego je došlo do dodavanja još jednog imena“, kazao je.

Podsjetimo, Emir Kusturica krstio se 2005. godine u Manastiru Savina u Herceg-Novom. Kako je kasnije objasnio, on nije promijenio vjeru nego je prešao na vjeru svojih predaka.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *