Bjelopoljcu uhapšenom zbog otmice i prodaje djevojčice određeno zadržavanje

116

Pljevaljska policija uhapsila je M.V. (26) iz Bijelog Polja koji se sumnjiči da je oteo maloljetnu djevojku koju je prodao za sklapanje nedozvoljenog braka. Njemu je tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu nakon saslušanja odredila zadržavanje u trajanju od 72 sata

Pljevljskoj policije je, kako se navodi, 20. septembra prijavljeno od strane Centra za socijalni rad da su dva lica prijavila nestanak maloljetne ženske osobe iz naselja Trlica u Pljevljima.

-Pripadnici policije su odmah preduzeli niz aktivnosti na lociranju nestale maloljetne ženske osobe i kriminalističkim radnjama došli do sumnje da je M.V. (26) iz Bijelog Polja nanio oštećenoj više udaraca u predjelu glave i nasilno je uvukao u svoje vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, prevezao u Podgoricu gdje je prodao muškoj osobi za iznos od 500 eura radu sklapanja nedozvoljenog braka- navodi se u saopštenju.

To lice je, kako se dodaje, maloljetnicu držalo zatvorenu jednoj kući u naselju Konik. Nakon što je saznao da za njom traga policija on je 29. septembra dozvolio joj je da napusti tu kuću.

M.V. je lociran i lišen slobode u Bijelom Polju zbog sumnje da je izvršio krivična djela otmice i trgovine ljudima a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

-Pripadnici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica u vezi navedenog događaja i eventualne umješanosti drugih osoba iz Pljevalja, Bijelog Polja ili Podgorice- navodi se u saopštenju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *