Bosanac sa djetetom u autu vozio 250km/h i blicao policijskom presretaču na autoputu

118

Vozač iz BiH u Mercedesu njemačkih tablica blicao je policijskom presretaču na autocesti A3, a kada su ga oni pokušali zaustaviti, on je još dodao gas i počeo bježati. Izgubio je kontrolu i sudario se.

Umalo je kobno završila jurnjava Mercedesa njemačkih oznaka kojime je upravljao 38-godišnjak iz BiH. On se vozio autoputem Zagreb-Lipovac brzinom 250 kilometara na sat. Kretao se uglavnom lijevom trakom, čak i kada nikoga nije bilo u desnoj, a onda je došao iza policijskog presretača koji se također kretao lijevom trakom.

Nije znao da je presretač ispred njega

Ni ne misleći da se ispred njega nalazi policija vozač im je bahato blicao i svirao da mu se maknu s puta. Nakon što su ga propustili, policajci u presretaču su krenuli za njim. Izmjerili su mu brzinu od 250 kilometara na sat i potom uključili svjetlosne i zvučne znakove. Čak su mu i rukama pokazali nedvojbene signale da stane u zaustavni trak, no on je još dodatno stisnuo gas.

Dolaskom do odvojka s autoputa za čvor Županja, 38-godišnjak je izgubio kontrolu nad Mercedesom, “pokupio” rub puta, naletio na nekoliko saobraćajnih znakova i zabio se u sigurnosnu ogradu.

Vozač i dijete lakše ozlijeđeni

Policajci su mu pohitali u pomoć, a onda otkrili da se s njime u automobilu nalazi i dijete.

Oboje su zadobili lakše tjelesne ozlijede i odvezeni su u bolnicu u Vinkovce gdje im je pružena pomoć.

Bahatom vozaču policija je izrekla i naplatila novčanu kaznu od 15 hiljada kuna te zabranu korištenja međunarodne vozačke dozvole na području RH u trajanju od tri mjeseca.

Izvor 24sata.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *