“Bosna je puna zločinaca – šokirana sam”

120

Munira Subašić prokomentarisala je zahtev BiH da Hrvatska preuzme gonjenje protiv 14 generala hrvatske vojske .

Munira Subašić je predsednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” koje okuplja članove porodica žrtava u Srebrenici.

“Juče sam, vraćajući se iz Crne Gore, bila šokirana vešću, šta se ovo događa. Znam da je naše tužilaštvo pod uticajem politike, da više vodi politiku nego pravdu, ali ipak baviti se drugom zemljom, tuđim generalima, a ne našim generalima, zločinima, genocidom, a toliko je Bosna puna zločinaca koji su slobodni, nagrađeni”, rekla je Munira Subašić.

“I Gordana Tadić i drugi tužioci imali su predmete pod oznakom A. Zašto ne rade svoj posao? Zašto se bave politkom? Zašto vređaju žrtve? Zašto ponižavaju majke? Suština svega je da sam stvarno iznenađena.

Ne poznajem ni te generale, ali ti generali nisu činili zločine u Bosni, a tamo ako jesu, ne znam ništa, trebaju se baviti našim generalima i zločinima u BiH. Zločinaca je puna Bosna”, poručila je.

Ona ističe da je tužioce ionako postavila politika: “Samo politika, ništa drugo, političke stranke postavile su 80 odsto njih. To su sve podobni, a ne sposobni. Kad bih im dala pet ovaca da čuvaju, tri bi izgubili, dve bi prodali”.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *