Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija: Podržavamo prijedlog o …

125

“Model manjinske vlade, u ovim političkim okolnostima, može Crnoj Gori donijeti prijeko potrebnu stabilnost i ubrzavanje procesa evropskih integracija”

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija saopštile su da podržavaju prijedlog o manjinskoj vladi.

“Uvažavajući činjenicu da se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj, ekonomskoj i zdravstvenoj krizi, kao i da aktuelnu Vladu u parlamentu podržava svega desetak poslanika, mi, politički predstavnici manjinskih naroda u Skupštini Crne Gore, podržavamo prijedlog koji je u ponedjeljak saopšten od strane koalicije “Crno na bijelo” o formiranju manjinske Vlade”, navodi se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka), Nik Đeljošaj (Albanska lista) i Fatmir Đeka (Albanska koalicija Jednoglasno).

Kako navode uvjereni su da je manjinska vlada “realan i optimalan model za izlazak iz trenutne političke situacije”.

“Model manjinske vlade, u ovim političkim okolnostima, može Crnoj Gori donijeti prijeko potrebnu stabilnost i ubrzavanje procesa evropskih integracija. A to je upravo ono što je zahtjev naših građana i potreba države, kako bi izašla iz spirale podjela, siromaštva i beznađa. S toga, smatramo da bi što šira podrška ovom konceptu u Skupštini Crne Gore bila blagotvorna za naše društvo, za multietnički sklad Crne Gore i za očuvanje temeljnih vrijednosti za koje smo se borili”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ih raduju i poruke koje tim povodom saopštavaju međunarodni partneri, “jer će nam njihova podrška i pomoć u narednom periodu biti potrebna, kako bi što lakše sprovodili reforme i napredovali ka članstvu u EU”.

“Naš evropski i evroatlantski put nemaju alternativu i podrška partnera nam je od izuzetne važnosti. Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija podržavaju inicijativu o manjinskoj vladi. Sigurni smo da će nova vlada uspjeti da obezbijedi podršku i dođe do konsenzusa za izlazak iz vd. stanja u kome se nalaze naše brojne institucije.

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija se od svog osnivanja zalažu za demokratizaciju društva, nezavisno pravosuđe, dogovor oko novog izbornog zakonodavstva, jačanje ekonomskog razvoja države i podizanje životnog standarda građana.

Spremni smo da na ovim principima damo svoj doprinos, u cilju sveukupnog napretka našeg društva”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *