BOSS oštro Usami: Umjesto što širiš mržnju pozivamo te da se prvo pomiriš sa svojom braćom i sestrama

322

Bošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje sramno saopštenje SPP. Šokirani smo da bilo ko u javnom diskursu tako širi primitivizam, ekstremizam, mržnju, pokazujući svoje frustracije i komplekse. Nedvosmisleno osuđujemo takav vid javne komunikacije koji najviše govori o tome koliko je pravde i pomirenja ostalo u toj stranci.

Žalosno je i tužno da se SPP, koja je u prethodnim izbornim procesima dobijala poverenje građana, ponaša kao uvređeno dete, da obmanjuje građane svojim lažima i žali se kada se u političkom životu Sandžaka i Srbije javljaju i druge političke stranke, ideje, nove politike.

Oni bi po principu prekog suda da unište sve što nije po njihovoj meri i volji. Znaju oni dobro da je osnivanjem Bošnjačko srpskog saveza došao kraj njihovoj licemernoj politici gde u Beogradu govore jedno, a u Novom Pazaru drugo. BOSS je brana od retrogradnih politika, od ekstremizma i radikalizma i zato vam kao takvi i smetamo, naveo je Bošnjačko srpski savez.

Dalje se navodi da se BOSS zalaže za kulturu dijaloga i da je ova stranka ponosna „što takvim kao što ste vi smetamo.“

– Jasno nam je da je ovo saopštenje pisao večiti pubertetlija sa viškom ambicija i očiglednim manjkom kapaciteta za bilo šta, panično uplašen da će izgubiti status, privilegije i povlastice koje je prigrabio, a koje nikada svojim radom i zalaganjem nije zaslužio, ime mu je Usame Zukorlić.

Usame Zukorlić ne zna šta je muftijin amanet, jer nikada nije bio ni među sto njegovih najblažih saradnika. Umesto što druge lažno optužuje za kriminal pozivamo ga da odgovori odakle višemilionska imovina njegovim najbližim srodnicima? Je li od penzije?

Pozivamo ga da napokon javnost upozna zašto je vršio ekshumaciju posmrtnih ostataka rahmetli akademika Muamera Zukorlića? Koje su to labaratorije radile prvobitne analize? Ko je uzeo uzorke? Na koji način? Zašto nisi verovao organima Republike Srbije nego si tražio strane supervizore? Umeesto što širiš mržnju pozivamo te da se prvo pomiriš sa svojom braćom i sestrama, koji su zbog tebe i tvojih saradnika morali da napuste svoj rodni grad, i da im daš deo nasledstva od vašeg zajedničkog oca koji im po zakonu i pripada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *