BOSS

BOSS: Jasno je svima da je SPP i Usama najveći gubitnik ovih izbora

229

Danas je Stranka pravde i pomirenja optužila Sandžačku demokratsku partiju i Bošnjačko srpski savez za krađu glasova. Stranka BOSS je reagovalo na ovakve optužbe, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“BOSS odbacuje kao neistinite i zlonamerne tvrdnje SPP da su članovi i simpatizeri BOSS-a učestvovali u bilo kakvim izbornim malverzacijama, a posebno ne sa vašim koalicionim partnerom Sandžačom demokratskom partijom na državnom i lokalnom nivou. Podsjećamo rukovodstvo SPP i njenog lidera da ste sa strankom Rasima Ljajića u koaliciji u Sjenici i Prijepolju i da zajedno činite vlast na republičkom nivou.

Umjesto što se služeći lažima optužujete druge, pozivamo vas da odgovorite na izrečene osnovane sumnje da ste zloupotrebljavajući budžetska sredstva u opštini Sjenici kupovali glasove birača. Da ste novcem skupljenim od dijaspore kupovali glasove u Novom Pazaru, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši? Pitamo se da li je to muftijin amanet u koji se kunete i često “zaklinjete”? Pozivamo predsjednika SPP, Usamu Zukorlića, da umjesto sto lažno optužuje druge političke stranke, preuzme odgovornost za svoj izborni krah. Jasno je svima da je Stranka pravde i pomirenja najveći gubitnik ovih izbora.

Umjesto što druge napadate objasnite sebi kako ste to “pobjedili” a uzeli 5000 glasova manje nego na prošlim izborima za nacionalni savjet. Kako ste to pobjedili a uzeli 50% manje glasova nego na pralamentarnim izborima u Sjenici? 25%manje glasova u Prijepolju? 20% manje glasova u Novom Pazaru? Očigledno je da se SPP pretvara u bošnjačku radikalnu stranku sa kojom niko ne želi da sarađuje i kojoj su drugi uvijek krivi za njihove neuspjehe.
BOSS je ponosan na rezulatat liste “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane”.

Pokazali smo da smo četvrta politička snaga u Sandžaku. Naš vjećnik će biti glas svih Bošnjaka u Bošnjačkom nacionalnom vjecu. Što se tiče glasova iz Beograda i mačvanskog okruga nije vam ništa smetalo kad je vaša stranka na tim izbornim mjestima pobjeđivala.

Podsjećamo SPP da je država Srbija demokratska zemlja sa uređenim zakonima, gdje svaki građanin ima pravo da se u zakonskom roku slobodno izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Na kraju želimo da pozovemo sve izborne liste koje su ušle u novi saziv Nacionalnog vjeća Bošnjaka, da im interes Bošnjakinja i Bošnjaka bude ispred njihovog ličnog i partijskog, da su dužni da učine sve da se uspostavi bosnjacko jedinstvo, koje će dovesti do jedinstva u Islamskoj zajednici. To je naš amanet, za koji se zalažemo i koji cemo zastupati.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *