Boufal: “Majka mi je sve na svijetu” – Emotivna ispovijest marokanca o odrastanju i teškom djetinjstvu

195

Marokanski fudbaler Sofiane Boufal (29) ispričao je zaista fenomenalnu priču o tome kako je njegova majka imala izuzetan utjecaj za njegovu fudbalsku karijeru i da joj danas višestruko vraća sav znoj kojeg je prolila za njega i njegovu braću i sestre.

Sofiane Boufal rođen je prije 29 godina u Parizu od roditelja Marokanaca koji su imigrirali u ovu zemlju.

Boufal je imao poprilično teško djetinjstvo. Kao dijete imigranata morao je raditi mnogo više od ostalih, a fudbalu se nije maksimalno posvetio sve do 18. godine.

Njegova majka ima bitnu ulogu u karijeri koju je napravio. Dopustila mu je da se posveti samo fudbalu, a on joj je obećao da nakon godinu i po više neće imati potrebu više da radi.

“Majka mi je sve na svijetu”, počinje priču sjajni marokanski fudbaler i nastavlja:

“Nažalost, nije nam bilo lako u djetinjstvu jer nas je majka sama podizala. Uvijek se borila za nas i za nas je davala svoj život”.

“Kada sam imao 18 godina imao sam brojne obaveze tako da nisam mogao ići na treninge. Rekao sam mami: ‘Pusti me da se posvetim fudbalu i za godinu i po više nikad nećeš morati da radiš'”.

“Kada sam dobio prvu platu sav novac sam dao majci. Sebi sam ostavio samo 200 eura. Kada sam potpisao prvi ugovor, rekao sam joj da da otkaz. Danas živi najbolji život kojeg može zamisliti”, rekao je Boufal.

Sofiane Boufal je omladinsku i profesionalnu karijeru počeo u Angersu, a potom je igrao za Lille, Southampton i Celtu.

Izvor:Sportsport.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *