BRAT DRITANA ABAZOVIĆA Džihan Abazović za N1: Premijerkina partnerka radi kod nas, ne otvaramo bolnicu

135

Dim su ovih dana razbuktali crnogorski mediji tvrdeći da brat crnogorskog premijera i partnerka srpske premijerke postaju suvlasnici klinike koja će biti otvorena u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a. Premijerka tvrdi da se u profesionalni život svoje partnerke ne meša, ali je zato brat Dritana Abazovića takve navode medija demantovao.

Menja se staro za novo, pa biste koliko sledeće godine umesto u BIGZ na svirku, mogli u BIGZ na pregled kod lekara. Jer kada kompanija Marera završi renoviranje zgrade nekadašnje državne štamparije iz 1941 – one dobre znane hodnike BIGZ-a zameniće novi.

A iz njih će se, tvrde crnogorski mediji, ulaziti pravo u ordinacije doktora Džihana Abazovića i doktorke Milice Đurđić, odnosno brata crnogorskog premijera i partnerke srpske premijerke, jer će baš tu njih dvoje osnovati privatnu kliniku, pišu isti mediji.

Pišu, konstatuje srpska premijerka, a nisu ni pitali.

„Tako da je to, kao i u mnogim pričama, postala istina, a onda ko se seti da pita – pita. Ja se vama svakako zahvaljujem što ste pitali. Moja partnerka je individua za sebe, njen profesionalni život je njen profesionalni život, i ja sam sigurna da će se oni oglasiti po tom pitanju, tako da mislim da nema potreba da ja zloupotrebljavam govornicu Vlade RS da pričam o tome“, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

I zaista, tek što je uutorak uveče N1 poslao mejl kompaniji Vincula Biotech, čiji je jedan od suvlasnika, doktor Džihan Abazović pozvao je telefonom i ponudio obilazak bonice BioCel koja u kompleksu WEST 65 u Beogradu radi od maja ove godine i da nas uveri da nova nije na vidiku.

„Ja zaista mislim da je to izmišljotina koja ima za cilj… ne znam ni ja šta da postigne. BIGZ nije u planu ni u skorijoj, ni u daljoj budućnosti, niti u bilo kakvom obliku našeg razmišljanja trenutno“, rekao je dr Abazović.

Ipak, svet jeste mali, pa je takav kakav je povezao doktora Abazovića i doktorku Đurđić, specijalistkinju radiologije. Ne prave novu kliniku, ali u već postojećoj zajedno rade.

„Ne znam ni bračni, ni bilo koji drugi status svakog zaposlenog kod nas, ona je šef radiologije opšte bolnice BioCel“, otkrio je brat crnogorskog premijera.

Na pitanje N1 da je njen status znao, dr Abazović odgovara da jeste, ali da je to nije preporučilo za posao.

„Ali s obzirom na to da Milicu poznajem od 2000. ili 2001. godine, sigurno status nije bilo nešto što je na bilo koji način uticalo na našu odluku da ona postane član našeg tima“, istakao je Džihan Abazović.

U timu su, pored dr Abazovića, još nekoliko lekara i vode se kao manjinski vlasnici. Najveći udeo od 75 odsto ima Ebsifolia Limited registrovana na Kipru, dok 15 odsto udela imaju robne kuće Beograd koje su, kaže Abazović, njihov finansijer. One, a ne predsednik Vučić.

„Vrlo sam ponosan na svoga brata i žao mi je što ga uvlačimo u političku igru. Moj brat je, a to može svako jednim klikom da pronađe, vrhunski stručnjak iz genetike“, rekao je za HRT u februaru ove godine crnogorski premijer Dritan Abazović.

Toliko dobar da mu je srpski predsednik poklonio kliniku, bilo je pitanje novinara HRT-a.

„Toliko dobar da mu je on poklonio kliniku. Oni su tri lekara koji otvaraju vanserijsku kliniku, neviđenu na ovim prostorima“, objasnio je tada Dritan Abazović.

Tvrdio je tada crnogorski premijer da je sarkastično pitanje zahtevalo sarkastičan odgovor. Njegov rođeni, stariji brat, pak, odgovara šalom.

„Ovde su iz N1 televizije. Došli su da vide šta ko mi je šta ovde poklonio“, rekao je dr Abazović predstavljajući našu ekipu svojim kolegama.

„Kad se to pojavilo u novinama, to je glavna tema naših internih šala. Naravno, u tome nema ni jednog promila istine. Naprotiv, meni je to na ličnoj razini na nivou uvrede“, istakao je dr Abazović.

I dok se mediji bave pričama čiji brat i čija partnerka – kompanija Marera zgradu po zgradu renovira. Od bivše fabrike Beko, preko Beograđanke do zgrade BIGZ-a. Ostaje samo, po svemu sudeći da kupi i renovira Beograd kao takav.

N1Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *