Brnabić prelijepila tablice Srbije kada je ušla na Kosovo

152

Predsjednica Vlade Srbije prvi put je poslije dva mandata na toj funkciji posjetila Republiku Kosovo. Njena pratnja, uključujući i vozilo u kojem se nalazila, morali su, kao i svi građani Srbije koji ulaze na Kosovo automobilima, da oznake države Srbije na registarskim tablicama sakrije naljepnicama, piše Nova.rs.
Premijerku Srbije na njenom jednodnevnoj posjeti pratilo je veliki broj službenih automobila pod rotacijom.

Brnabić je u Sjevernoj Mitrovici navela da želi da pošalje jasnu poruku, a to je poruka mira, stabilnosti i tolerancije, prenosi RSE.

Navela je kako će vlasti iz Srbije, uključujući predsjednika Aleksandra Vučića, uvek biti uz srpsku zajednicu na Kosovu, te dodala da joj je drago što na Kosovo boravi “u ovako teškom trenutku”.
Zadovoljna sam što smo i nakon posljednjih provokacija 31. jula uspeli da sačuvamo mir. Interes Republike Srbije i srpskog naroda jeste mir i jeste stabilnost”, rekla je Brnabić.

Brnabić je podvukla da će Srbija nastaviti da se bori za srpski narod, da se na terenu vidi boljitak životnih uslova.

Izrazila je nadu da će kosovske vlasti biti posvećene dijalogu i “pronalaženju kompromisa”, koji će, kako je rekla “biti potreban za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine”.

“To je ono što je nama potrebno, ne zbog evropskih integracija, već je potrebno zbog nas samih, zbog onoga što mi svim srcem želimo, a to je dugoročni mir i stabilnost”.

Ponovila je da je Beograd uvijek spreman da pregovara jer to donosi bezbjednost Srbima na Kosovu.

Izvor: Agencije
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *