Čanak najavio dolazak na Cetinje: Srbi nijesu neprijatelji Crne Gore, Joanikije će biti odgovoran ako se dogodi katastrofa

122

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak  kazao je jutros, povodom najavljenog ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju, da je riječ o direktnoj provokaciji. On je saopštio kako Srbi nijesu neprijatelji Crne Gore, da će sljedećeg vikenda biti u prijestonici i kako će Joanikije biti odgovoran za sve što se petog septembra dogodi.

“Ići ću sva tri dana na Cetinje, dok sam živ neću odustati od pravde i borbe. Srbi nijesu protiv Crne Gore i to uvek treba imati na umu”, naglasio je Čanak gostujući na televiziji Pink.

Lider LSV-a istakao je i kako je ustoličenje direktna provokacija.

“Ovo je direktna provokacija da se napravi zlo u Crnoj Gori, vjerovatno će doći do uvođenja vanrednog stanja i sva odgovornost je na Joanikiju. Biće skup, i to ne jedan, što je jako opasno”, ocijenio je on.

Prema Čankovom mišljenju, Joanikijevo ustoličenje ne mora da se dogodi na Cetinju, ali, kako on dodaje, mitropolit SPC ima “infantilnu potrebu da to uradi tamo”.

“Tu mora da pobijedi razum, a pameti u Crnoj Gori nema mnogo. Joanikije ne mora da se ustoliči Cetinju, to može da uradi mirno u Podgorici, ali on ima infantilnu potrebu da to uradi tamo, pa će on biti odgovoran za katastrofu koja će se dogoditi”, rekao je Čanak.

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *