Cavusoglu doputovao u Novi Pazar, građani ga dočekali aplauzima

120

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu doputovao je danas u posjetu Novom Pazaru, gdje se sastao s gradonačelnikom Nihadom Biševcem, a potom će svečano otvoriti Generalni konzulat Republike Turske, prvi konzulat u ovom gradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Cavusoglua su okupljeni građani dočekali aplauzima, a turski ministar je pozdravio okupljene brojne građane u centru Novog Pazara.

Na svečanom otvorenju konzulata će biti prikazane i video poruke predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cavusoglu će posjetiti i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) gdje će razgovarati s predsjednicom Jasminom Curić.

Planirano je i da ministar vanjskih poslova Turske otvori i dvoranu Sportske akademije „Dogus“, koju je po nalogu turskog predsjednika Erdogana restaurisala istoimena firma iz ove zemlje.

Cavusoglu će u pratnji ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislava Momirovića obići i gradilište firme Tasyapi, koja radi modernizaciju puta Novi Pazar – Tutin. Cavusoglu će ovom prilikom razgovarati i sa predsjednikom Upravnog odbora firme Tasyapi Emrullahom Turanlijem.

– Razgovor sa Dačićem –

Po povratku u Beograd istog dana, Cavusoglu će se sastati s predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, a očekuje se i da posjeti žensku odbojkašku reprezentaciju Turske, koja u glavnom gradu Srbije nastupa u okviru Evropskog prvenstva.

Ministar vanjskih poslova Turske jučer se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem, a u pratnji ministarke kulture i informisanja Maje Gojković obišao je Bajrakli džamiju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *