Ćerka Sinana Sakića u strahu od brata: Rašid je silovatelj, prijetio mi je ubistvom

439

Ćerka rahmetli pjevača Sinana Sakića, Đulkica Sakić, tvrdi da je njen brat Rašid Sakić, pored brojnih krivični djela, među kojima su pokušaj ubistva, dilovanje droge i razbojništvo, silovao navodno oko 20 djevojaka, te da ona, zbog toga što nije sigurna na šta je još spreman, s djecom ne sme da dođe u Srbiju.

Naime, Đulkica tvrdi da njen nasilni brat nije adekvatno kažnjen za svoja nedjela iako kaže da malo lakše živi otkako je Rašid prošle godine priveden nakon policijske potjere koja je izgledala kao u filmovima, s obzirom na to da nije dolazila iz Švajcarske godinama zbog pretnji koje je dobijala od njega.

– Volela bih da se što prije promjene zakoni o silovanju i silovateljima na našim prostorima jer ja godinama djecu ne smijem nigdje bezbjedno da pustim da šetaju. Moj brat Rašid je prvi silovatelj. Čovek iza sebe ima sedam ili osam silovanja, možda i 20 nisam sigurna, a nikad za to nije dobio adekvatnu kaznu. Je l’ vi shvatate da za njega godinama zakon kao da nije postojao? Taj čovek ima mnogo ljudi koji rade za njega, postoje policijski izveštaji u kojima jasno stoji da je silovatelj. Zbog njega nisam smela da kročim u Srbiju. Vidjela sam dokumente svojim očima. Ja nisam mogla da kročim u našu zemlju zbog straha da će ko zna šta da mi uradi. Nemam strah zbog sebe, ali imam djecu i porodicu. Ne mogu njih da izlažem bilo kakvoj opasnosti – ispričala je Sinanova nasljednica, a prenosi Republika.

Kako je dalje objasnila, Đulkici je bilo drago kada je Rašid prošle godine uhapšen tokom jedne potjere u Beogradu, ali kaže da je mala svaka kazna koju je do sada dobio.

– Mi nikada nećemo biti napredno društvo sve dok su manijaci na slobodi. Samo pogledajte vijesti, nikad veći broj samoubistava nismo imali. Moj brat je loš čovjek, odmah mi je on pao na pamet kad se u medijima pojavio silovatelj Igor Milošević. Ko zna koliko ih je takvih napolju i samo čekaju da nešto naprave, a mi smo nemoćni. Zakon mora da se promjeni da bi djeca bila slobodna. To su traume za cijeli život. Poznajem osobu koja je silovana i vjerujte da znam o čemu pričam. Ja tek sada mogu slobodno da dođem u Srbiju, da odem ocu na mezar, da odem u porodičnu kuću. Fali mi to. Ne očekujem da ću ikad s Rašidom da budem u dobrim odnosima, ali s obzirom na to kakav je, ništa nisam izgubila. On je loš čovjek i treba da odgovara za svoja nedjela – zaključila je Sakićeva.


Đulkica kaže i da rahmetli Sinan Sakić Rašida nije htio da stavi u testament, pa je otkrila da je on od njega stalno krišom uzimao novac.

– Tata je za života pričao da ga neće u testamentu. Odavno je digao ruke od njega. Od Sinana je krao novac. Ponosna sam na svog oca što je od nas uvijek pokušavao da napravi ljude, ali eto. S njim nekako nije uspjelo. Rašid je mnogim ljudima nanio veliko zlo. Znala sam da ću uvijek u životu da imam samo probleme s njim jer je nepopravljiv. Nisam bila babova mezimica. On je brinuo za nas i, da budem iskrena, možda čak i više za braću nego za mene. Ja sam se svakako snašla, odavno ne živim u Srbiji i ne bih mijenjala svoj život. Bez obzira na sve, volim da odem u Loznicu, na babov mezar i u porodičnu kuću – priča Đulkica.

Prijetio mi je ubistvom i silovanjem ćerke

Pjevačeva ćerka kaže da je nju htio da ubije i da je čak u inostranstvu pokušavao da je nađe.

– Rašid je dolazio i u Švajcarsku i tu nam se motao oko kuće. Srećom, primjetili smo ga, pa smo sve prijavili policiji. Pa sjećate se da je meni prijetio da će da mi siluje dijete? Govorio je da će ćerku da mi siluje, a meni je pretio ubistvom. To je bio pakao za mene. Uticalo mi je sve i na zdravlje, ali morala sam da ostanem jaka zbog porodice i djece. Bila sam odlučna da ih zaštitim na sve moguće načine i vjerovala sam da će pravda na kraju da pobjedi. Bila je spora, ali dostižna – ističe ona za pomenuti portal.

FOTO: SLOBODAN PAJIĆ / RAS SRBIJA

FOTO: SLOBODAN PAJIĆ / RAS SRBIJA/ Rašid
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *