Čovjek koji je dobio bitku za Kijev: ‘Pobjeđujemo na bojnom polju, ali jedna stvar me jako brine‘

168

Ranije prošlog mjeseca, Putin je uvrnuto zaprijetio da je Rusija spremna upotrijebiti takvo oružje za pobjedu u ratu protiv Ukrajine

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Oleksandr Sirski rekao je u ekskluzivnom intervjuu za ABC da svijet treba da bude zabrinut zbog nuklearne prijetnje, odnosno prijetnji ruskog predsjednika Vladimira Putina upotrebom nuklearnog oružja.

Ranije prošlog mjeseca, Putin je uvrnuto zaprijetio da je Rusija spremna upotrijebiti takvo oružje za pobjedu u ratu protiv Ukrajine, nakon što je pretrpjela niz poraza.

– Zabrinuti smo, svi treba da budu zabrinuti – rekao je Sirskij.

On je, međutim, uvjeren da će njegova zemlja pobijediti u ovom sukobu.

– Naravno, mislim da pobeđujemo. Prije svega u psihološkom smislu, ali imamo i jako dobre rezultate na bojnom polju. Ovo je težak i zahtjevan rat – rekao je on.

Komandant ukrajinske vojske postao je poznat nakon što je na početku rata dobio bitku za Kijev, a sada i bitku za Harkov. Uspjeh njegovih trupa je u tome što su do tada okupirane ogromne teritorije oslobođene i Rusi su bili prisiljeni da se povuku na svoje granice.

Pozivajući se na ABC News, Yahoo podsjeća da je Putin optužio Ukrajinu za terorizam prošlog mjeseca nakon što je dio mosta koji povezuje Krim uništen eksplozivom.

Bio je to vitalni put snabdijevanja ruskih vojnika.

– Ovakav rat u Evropi, pa čak ni u svetu, nismo videli od Drugog svetskog rata. Dobro razumemo da je poenta ovog rata da zaštitimo naš narod, da opstanemo, kao i našu zemlju, i zato nemamo drugu opciju osim da u njemu pobedimo – kaže general Sirskij.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *