Čovjek koji je obišao sve zemlje svijeta stopirajući, a trošio je dolar dnevno

121

Andre Bružiro je svoj život posvetio putovanjima i sa svoje 84 godine može da se pohvali da je posjetio 135 zemalja a 400.000 kilometara je prešao uglavnom stopirajući i ne trošeći mnogo novca.

Bružiro je odrastao na periferiji Pariza, a na putovanja ga je podstakla majka. Upisala ga je na izviđače gdje je on naučio kako da se snalazi.

Poseban utisak je na njega ostavilo odrastanje tokom rata što je učvrstilo njegovu želju da sazna da li će mir biti jednog dana moguć.

Sa 17 godina, diplomom visoke škole i deset franaka u džepu, krenuo je u Evropu gdje je proveo sedam godina radeći honorarne poslove i učeći jezik.

Između boravka u Španiji i zapadnoj Njemačkoj, odslužio je vojni rok u Kongu.

Potom je tri godine radio kao prevodilac u Kanadi, a novac koji je uštedio potrošio je u narednih šest godina na putovanja.

Putovao je uglavnom autostopom, mada je koristio i avion, brod i jahtu, i trošeći najviše jedan dolar dnevno.

Tokom putovanja bio je zatvaran sedam puta, u nekoliko navrata skoro ubijen, deportovan i opljačkan.

Boravio je kod doktora Švajcera u bolnici u Gabonu, druižio se sa hipicima u San Francisku, sa lovcima na glave na Borneu, budističkim monasima u Bangkoku.

Učio jogu u Indiji, radio u kibucu u Izraelu, vidio kako se švercuju dragulji sa Šri Lanke i kako se živi u izbjegličkim kampovima u Kambodži.

https://www.instagram.com/p/BrCyDMuBien/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6321cedc-3afd-42bc-ab9c-cc9fd9b3ef68
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *