CRNA GORA Gradonačelnik Nikšića saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saslušan je danas u Višem državnom tužilaštvu, po krivičnoj prijavi Demokratske partije socijalista, zbog izjave u kojoj je negirao genocid u Srebrenici.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Demokratskog fronta, Kovačević je nakon saslušanja kazao da je sada jasno da je DPS Rezoluciju glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu.

“Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo dio šire akcije protiv naroda kom pripadam. Sve ovo se dešava, a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni”, rekao je Kovačević.

Podsjetimo, Kovačević je negirao genocid u Srebrenici u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju.

On je kazao da se u Skupštini vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane.

“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je tada Kovačević.

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili predlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.