CRNOGORSKI POSLANICI PRETUKLI POZNATOG BIZNISMENA U BEOGRADU

114

Beogradski biznismen Dejan Sekulić podnio je krivične prijave protiv lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, njegovog sina Ilije i predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u incidentu koji se dogodio u ponedjeljak u hotelu ,,Mažestik“ u Beogradu.

Prema informacijama Pobjede, fizičkom napadu na Sekulića prethodio je prvo oštri verbalni sukob lidera Demokratskog fronta Mandića i Kneževića sa Sekulićem, koji je kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Sekulić je, kako su našem listu saopštili svjedoci, prigovorio Milanu Kneževiću da je u crnogorskom parlamentu, dok je Sekulić ležao u Istražnom zatvoru u Spužu, davao punu podršku Dušku Kneževiću koji se nalazio na optužnici Specijalnog tužilaštva za više krivičnih djela, pod sumnjom da je oštetio crnogorsku državu za više stotina miliona eura.

RIJEČ PA PESNICA

Rasprava sa Kneževićem, u koju se Mandić povremeno uključivao, bila je žustra, a u momentu je došlo do manjeg koškanja i odgurivanja.

Nakon desetak minuta situacija se smirila, a Sekulić je nastavio da sjedi u lobiju ,,Mažestika“. Nakon izvjesnog vremena svjedoci su primijetili ponovnu, žučniju, raspravu za stolom gdje su, osim Sekulića, sjedjeli i Andrija Mandić, njegov sin Ilija i jedan od suvlasnika hotela Andrija Jovićević, nekadašnji crnogorski ministar unutrašnjih poslova, takođe kum Duška Kneževića.

 

Mandić i Jovićević su imali raspravu sa Sekulićem, a u jednom trenutku Mandićev sin je skočio na Sekulića i, kako su kazali naši izvori, udario ga pesnicom i polomio mu nos.

Kao devetnaestogodišnjak Ilija Mandić je postao poznat javnosti kada je, prije pet godina, optužen da je šipkom napao maloljetnog J. J. u Podgorici. U podgoričkom Osnovnom sudu Ilija Mandić je tvrdio da je J. J. udarao pesnicom, a ne, kako se navodilo u optužnici, metalnom šipkom u čelo i dva puta u leđa.

Nakon tuče u ,,Mažestiku“, kako su Pobjedi rekli svjedoci, Mandići, otac i sin, te Milan Knežević – koji nije učestvovao u drugom incidentu – žurno su napustili hotel.

Kada je stigla policija, napravili su uviđaj i uzeli izjave od svjedoka. Kako saznaje Pobjeda, Dejan Sekulić je podnio tri krivične prijave – protiv Andrije i Ilije Mandića te Milana Kneževića.

Dan kasnije, u crnogorski parlament, na razgovore predstavnika parlamentarne većine, Milan Knežević je došao sa rukom u gipsu, tvrdeći da mu je tako imobilisano rame koje je iskočilo. Nije želio da novinarima detaljnije opisuje kako je nastala povreda, samo je konstatovao da je povrijeđen nakon što je ,,sa Vladimirom Putinom igrao hokej“.

Srpska policija nije se oglašavala nakon incidenta u centru Beograda, a ni srpski mediji, do zaključenja ovog broja Pobjede, nijesu izvijestili o tuči u hotelu ,,Mažestik“ u kojoj su učestvovali lideri Demokratskog fronta.

Kako je govorio Sekulić: ,,Prijatelj i kum Duško Knežević za mene je danas mrtav čovjek“

Ime Dejana Sekulića, magistra tehnologije i poznatog projektanta interijera hotela i restorana u Srbiji, široj javnosti u Crnoj Gori je postalo poznato kada je, po nalogu Specijalnog tužilaštva priveden avgusta 2019. godine, a kasnije, odlukom suda, pritvoren.

U pritvoru je proveo punih pet mjeseci jer ga je SDT teretilo za zloupotrebu položaja prilikom raspolaganja novca od kredita dobijenog u Atlas banci. Nakon što je, u istrazi protiv odbjeglog biznismena Kneževića, pozvan da dođe iz Beograda u Podgoricu i da svjedočki iskaz, specijalno policijsko odjeljenje stavilo mu je 20. avgusta 2019. godine lisice na ruke i odredilo mu pritvor.

“Nijesam imao zbog čega da se krijem, podigao sam bio kredit od 80 hiljada eura i uredno, kao hipoteku, založio plac i nekretnine, došao sam mirno u Podgoricu”, ispričao je Sekulić u ispovijesti za Pobjedu 2020. godine.

Finansijskom forenzikom utvrđeno je da je Sekulićev račun kreditno opterećen oko 400.000 eura sa kamatama i da je novac nenamjenski trošen. Prema dokazima Specijalnog tužilaštva, sa Sekulićevog računa je u gotovini podignuto oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade transferisano na račun kompanije Atlas invest čiji je vlasnik – Duško Knežević.

“Centralnu ulogu u mom pritvaranju imao je moj kum Duško Knežević, u čije sam postupke i djela, od početka procesa pa sve do danas, razočaran. Prvenstveno zbog njegovog činjenja – ali i nečinjenja – proveo sam u zatvoru pet mjeseci… Ne samo da Duško Knežević nije govorio istinu, nego je i uticao na svoje službenike u Beogradu da ne smiju da kažu ništa ili da lažu! Za to imam i dokaze. Najgore od svega je što se sakrio i pobjegao, pa sa bezbjedne udaljenosti ,,dijeli pravdu“ po sopstvenom pravu. Kapetan broda koji tone ostaje posljednji na brodu, a moj kum je pobjegao prvi”, kazao je Sekulić, tvrdeći da je za njega ,,kum i prijatelj Duško Knežević danas mrtav čovjek“.

Izvor: portalanalitika.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *