DA LI ZNATE DA JE ON NAJBOGATIJI NOVOPAZARAC U SVIJETU?

1503

Njegovo ime je Bahtijar Bato Bajrović i rođen je u Novom Pazaru. On je generalni menadžer i vlasnik preduzeća “Sportina” d.o.o. iz Bleda, i u dvadeset je najbogatijih europljana danas.

Do 1985. godine bio je vlasnik restorana “Laguna” u Novom Pazaru. Krajem iste godine odlazi u Sloveniju i započinje svoj privatni biznis sa prodajom tekstila.

Danas, nakon 34 godine, vlasnik je najvećeg trgovinskog lanca u Jugoistočnoj Europi “Sportina” iz Slovenije i upošljava preko 2.500 ljudi. Vlasnik je i oko dvadesetak hotela u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni.

2010. godine njegovo bogatsvo je iznosilo 51 milion eura, da bi se za narednih 10 godina bogatstvo udesetostručilo.

Bahtijar posjeduje preko 500 trgovina u Europi u kojima prodaje sve svjetske brendove iz oblasti tekstila i ugostiteljstva. U njegovom vlasništvu je i 40% nekretnina na ostrvu Bled a interesantno je da je prvu nekretninu kupio tek 1990. godine.

Danas je generalni zastupnik za veliki dio Europe sa brendovima kao što su Armani, Esprit, Orsay, Nike, Adidas, Celio, Burberry, Mc Donald's, Starbucks, D&G, Tom Tailor i još 70 drugih popularnih brendova.

Teško je da se danas može izmjeriti njegovo bogatstvo.

Ono što znam, to je da je Bato za 34 godine samo jednom došao u Novi Pazar. I eto, nakon ove objave, javno ga pozivam da dođe i uloži makar 1% svojeg bogatstva u svoj rodni kraj, te uposli makar 100 ljudi.

Izvor FB Stari Dedo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *